Tuesday, July 10, 2012

Beli rumah.

Dear blog,

Saja nak coretkan kat sini...sekarang dalam fasa membeli rumah. Lecehnya rumahni sebab nak itu nak ini.. memang berbeda dengan beli kereta kan? Erm.. kalau ada rezeki kata orang tak kemana.


So buat masa sekarang sudah kecapi sampai ke peringkat lawyer. Alhamdulillah. Dan seterusnya deposit...dah boleh dapat rumah (yang akan siap pada 2014). Perghhh lama lagi. Genap 2 tahun kot umur Faris. Tapi, developer cakap insyaAllah tahun depan akan siap.



Lagi cepat lagi bagus.



Boleh hias rumah. Now, menyewa je. Tak ada mood tau nak berhias.. ye la rumah orang kan? Nak tukang sana nak tukang sini pun takut...nak pasang ekon pun malas... Kang nak pindah, segala benda nak angkut..Hoh! Tetiba rasa kepenatan tu.


Erm apa nak cerita lagi? Moga-moga dipermudahkan lah segalaNYA. amin amin.

4 comments:

Allene said...

bestnya... lin punya rumah, ada masalah, sampai sekarang process tukar nama tak settle lagi... sakit je hati..

Cik Tqah said...

wa..beshnye..teringin nak beli jugak..huuu.. semoga urusan dipermudahkan..

Byzura Mj (By) said...

Allene: tu la rumah ni leceh skit. bertabahlah -__-

Byzura Mj (By) said...

Cik Tqah: baru skang nak beli.. hehehehe. thanks Tqah! amin.