Tuesday, August 7, 2012

Hilangkan stretch marks untuk ibu mengandung.

Salam,


Dah lama rasanya tak bebel. Ramadhan kali ni tak penuh dengan makanan-makanan dibuat sendiri dalam blog ni. Mak tak sempat nak snap-snap gambar.... Since Suci excident ritu lagi la mak ni busy dek non, duk amik gambar dia je dan update dekat fb sebab sedara mara ramai nak tengok perubahan dia dari hari ke sehari.


Alhamdulillah Suci sekarang dah boleh jalan :). Suka sangat tengok dia aktif balik.


OK berbalik pada tajuk. Dulu masa pregnant 3 bulan dah start pakai cream untuk elakkan stretch marks. Ye la takut juga..stretch marks yang sedia ada dulu pun, tak hilang-hilang T________T. Ni pula lepas bersalin....namo namo. Nanti wak gerun tengok perut bini dia penuh dengan strechmark, gelebeh satu hal...arghh tekanan ok kalau fikir.


So bertindak awal :).



Sapu lah cream ni pagi dan malam. 2 kali sehari je aku sapu. Sapu la kat perut dan bontot. Peha sekali ya adik adik. Tapi, ai dah memang ada stretch mark dekat peha..akibat bersukan dulu dan badan naik..sedih sedih.



Ada kesan negatif pada baby? So far alhamdulillah tak ada. Ada orang cakap nanti bayi cacat lah apa la kan? Hurmm yakin pada diri sebenarnya. InsyaAllah ok semua.



So cream nya adalah?








Yang ni! Sayang cream ni seumur hidup :P



Percaya tak kalau cakap perut ai tak ada sretch marks? Tak caya? Dah agak dah T__T



Tak caye gak, cer tanya wak :P





+ By +

2 comments:

mrs.spicy said...

atas orang kut..i pakai cream ni bretube2 ngan bio oil jugak..perut cantik sampai 7 bulan..lepas tu macam tembikai..T_T start pakai awal jugak..this time pKi olive oil

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy : garu ke?