Tuesday, September 11, 2012

Faris dah tumbuh gigi!

Salam semua!

Aku rasa dah merata-rata aku jerit seperti title di atas. Di fb, tweets dan kini belog. Hahahaha. Takpelahkan? Sendiri punya hal, lantak ko lah nak bertempiaran ke ape ke. he he he he. Bagi aku, aku tak kisah semua tu. Dulu memula rimas juga..tapi bila fikir, ehhhh apa hal la kan? Itu hak memasing. 


Dah cerita pasal benda lain lak :P. Selalu macam ni lah kalau start menulis ...start la melalut yang ntah apa apa hahahahaha. Ok Faris tumbuh gigi start dia umur 5 bulan. Memula tu ingat gusi dia..ngadu juga kat mak, kenapa la tet ni sakit bila menyusukan Faris..Mak tak adalah check, dia kata gusi Faris dah tajam.


Lepastu, pengasuh cakap Faris punya gusi dah kembang...tup tup mak raba-raba kat gusi Faris...sekali tengok dah tumbuh!!!!!!!!! Wah cepatnya anak mama ni tumbuh gigi. 


Mak cakap aku pun lambat dalam 8 bulan dah tumbuh gigi. Nak tanya wak...ermmm takut dia tetiba sedih lak..ye la mak dia dah pergi buat selamanya T_____________T. Kang jadi isu lain lak he he he. (takpelah I tak tanya you, nanti you sedih..setiap kali I tanya you, you mesti jawab..nanti tanya abah, mana ada orang cerita kat I, mak tak ada ;(    ).. 


Sekarang, Faris sangat-sangat aktif gigit sana gigit sini. Adoii. bebaik sayang, tak pasal gigi patah nanti. Bila dah tumbuh gigi awal ni, risau pula takut gigi Faris cepat rosak. Korang ada tips nak jaga gigi baby tak?

Ini gigi Faris! Nampak tak? Tak nampak pendek umur :P .Gambar ni gigi Faris baru nak tumbuh..sekarang dah panjang sikit.






+ By +

5 comments:

Wawa Yusoff said...

anak wawa pun dah mule menggigit2 ape sahaja yg ade kat tgn dia. muka beriye2 klu gigit brg. gusi nye dah sgt keras, klu dah tumbuh gigi pasni nak bf haruslah rasa cuak kot. hehe

Byzura Mj (By) said...

Wawa Yusoff : haruslah..mcam by sekarang...selalu je standby jari untuk tahan ..takot dia gigit dan tarik tet! Huhuhuhuhu.

CikNaa said...

wowo.. cepat eh. nk tggu anak ciknaa pulak. next week dh 5bulan.kot la demam baru ni penanda dia nk tumbuh gigi jugak.. #faris mcm muka wak la#

Byzura Mj (By) said...

CikNaa: ha kan.. tapi macam Faris kan dia tak demam...meragam hahaha...

muka faris ramai cakap mcm muka wak :P

~♥ iella ♥~ said...

anak sy nk masuk usia 11 bln baru tumbuh gg. Mcm2 perangai ada, mcm2 la.. demam, berak, muntah..isy..isy..