Monday, October 1, 2012

Macam mana dapat nama Faris Daiyan?


Bila anak lelaki, haruslah mak-mak berkuasa mutlak untuk pilih nama anak. Ha ha ha ha.Tapi, bila perempuan pun aku dah prepare. Tu gila kuasa namanya he he he.



Daiyan. 


Memula fikir memang dah nak letak nama ni. Berkenan sangat! Siap cakap dekat wak, apa apa nak letak Daiyan. Tak kisah lah awal ke akhir nama. Asal ada Daiyan dah gumbira. Konon pelik la kan? Tup tup anak Saerah pun nama Daiyan -__-". Ejaan je lain kot. 


Ok hold nama lain, kekalkan Daiyan dahulu. 



Lepas tu tunggu punya tunggu, punyalah lama wak fikir nama seterusnya. Maka aku kemukakan nama ni.



Faris.



Nama ni ntah kenapa aku suka sangat. Tak fikir pun nak tiru sesiapa ke apa. Memula nak Anif, tapi Faris paling melekat kat minda ni. Wak memula tak setuju sebab jiran dia ada nama Faris. Ohhhh perlu ke? Dia kata taknak sama. Ehhh i don mind! Kenapa nak fikir sampai macam tu sekali ye dak? Kalau nak fikir lain dari lain haruslah perah otak 30 hari 29 malam :P. 




Maka terjadi lah Faris Daiyan. Masa tu terfikir, if anak kita buat nama blog pun bunyinya sedap nanti. Hahaha sampai gitu mak fikir. Ha ha ha ha.



Inilah Faris Daiyan beta. Nama tidak tiru sesiapa. He he he he. Masa pregnant pun dah panggil dia dengan nama Faris.







+ By +

2 comments:

Liyana said...

hehe ok la tu, senang nk sebut

kita dlu time pregnant, sibuk pggl ank irsyad, suke nau name tu. sekali hasbeng xnak. terpaksa tukar faiq. yela bkn ank awk sorg je.. hohoho

maryaaaaaaa said...

hehe.. suke nama tu. sedap.. nk sebut pun best.

btw, husband sy pun nama dayan :)