Friday, January 4, 2013

Satay minang.

First ni rasa satay minang..masa tu balik kampung belah aku..Mana lagi Pahang la. He he he he. Ni jugalah first time bawa Faris pergi pasar pagi. Dulu baby sangat, tak boleh nanti melecur kulit anak mak :P. Yekss gedikkan? Tak sesuai la masa tu sebab kalau tetiba pergi ramai orang? Kesian kat Faris. 


Tapi, kekadang tak faham ada je orang bawa baby pergi pasar yang crawded kan? Baby yang baru lepas hari (pantang) lak tu. Like me, Faris masa baby dulu tak pergi sangat tempat crawded macam tu. Masa pergi Guangzhou dulu pun, kalau pergi tempat yang crawded memang aku atau wak atau mak aku akan tinggal kat hotel menjaga Faris. Ntah itu terletak pada individu la kan? Tapi, aku memang kesian kat baby berpeluh tahan panas -_-.


Nasib lah masa kitaorang pergi tu tak ramai orang dengan redup je hari. Lega! Faris pun tak ada merengek...dia macam pelik tengok sana sini. Hahahaha. Jakun anakku.


Selalu try satay biasa tu...tapi kali ni tekak nak try satay minang. Tiap kali pergi mesti ramai gerai tu. Tepi sungai ok. Nyamanssss!




Nampak? Sungai Pahang! :D









Ni lah rupanya satay minang. Sedap untuk mengikut citarasa sekali sekala. Kalau selalu agak muak kot. Rempah ratus untuk satay tu sedap sangat! Terasa gila rempah ratus, cukup rasa.



Wak makan 2 pinggan ok!



See! Tengok siapa jawa di sini. Hahahaha. Ampun yang! :P




+ By +

2 comments:

CikNaa said...

tau tau.. otw balik johor lalu sini.tapi tak tau plak ada sate minang..

Byzura Mj (By) said...

CikNaa : Satay ni ada hari Ahad je. Ahad pagi.