Monday, January 7, 2013

Pil perancang,,,

Ha amik tajuk entry kali ini ialah pil perancang hahaha. Baru anak satu dah kecohkan? Orang lain tak makan pun ok je By :P.


Aku start makan pil perancang.. aku nekad sudah hehehe. Jenis adalah noriday sebab aku masih lagi menyusukan Faris. Tapi orang cakap noriday ni tak kuat eah? Sebab noriday adalah untuk satu hormon? Aku pun tak sure. Aku minta pendapat orang je ni. Then aku tanya gynae.. dia bagi aku noriday.


Gynae bagi aku 2 option. Satu pil satu lagi cucuk 3 bulan sekali. Tapi, ada officemate yang cucuk pun still lekat...ermm itu ketentuan Allah juga kan? Rezeki...


Tapi aku nak elak sikit je. Memang azam baru nak tambah anak..tapi bukan waktu terdekat hehehehe. So aku nak ada gap sikit. Aku makan ubat lah. Tapi selalu lah lupa..hari ni makan esoknya lupa. Ubat ni tak leh kalau kita tak makan sehari kan? Nanti menjadi orang cakap.


Ada juga petua orang tua yang aku dapat...tapi tak boleh la share kat sini. Nak tahu pm me. Hahaha. Surprise sangat bunyinya kan :P..


Ada juga yang ambil yasmin kan? Tapi ada orang cakap, pil tu tak boleh sebenarnya. Eh ye ke?


So sesiapa yang rasa nak share pil apa selain noriday ?








+ By +

4 comments:

SuZiE said...

orang sekarang tak pakai dah pil2 cucuk2 nih.. ambik implanon terus 3tahun.. tp klu nak bukak awal pun bole... max pakai 3 tahun..
setakat ni tak penah dgr lagi la org yg pakai implanon ni sangkut

Byzura Mj (By) said...

SuZiE: owh aku takut pakai tu hehehe.

littlehumblelynn said...

By

K.lin x amik lgsg pil perancang..kena tau betul2 waktu subur utk merancang cara semulajadi.

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : akak by tak pandai merancang semula jadi. uhuk uhuk. last amik pil juga.