Tuesday, May 26, 2009

So lucky!

Hapi Besday tuk diri sendirik! sila tepuk tangan...heheheh..Besday aku 24 n mak 25/5. so lucky kan?? Dulu mase aku kecik mak aku cite la, paling susah mase mengandungkan anak2 adalah mase mengandungkan aku. Sebab? mak aku slalu ketagih minyak kapak. Slalu je berbekalkan minyak cap kapak tu kalo ke mana-mana. Pastu mase mengandungkan aku doktor ckp aku ni kembar sebab perut mak aku besar dan berbelah tengah. Mengikut patuakata2 org tua, kalo perut mcm tu dapat kembar.Mesti seronok if aku kembarkan? Kalo g dating anta je sorang lagi saudara kembar aku mewakili aku:P.

Mase mak aku bersalin pada 12.30 am (patot la degil!) 24th may 1982, lepas je doktor tu bersihkanmandikan aku, dok tu hulurkan aku ke tangan mak aku. Dok tu cakp ni anugerah tuhan kasi kat kamu. Besday kamu esokkan? (mesti mak aku tangkap leleh!) hahaha!

Ok aku bg skit je kisah silam aku..lain aku nak novelkan :P

Memandangkan besday aku, Akak aku n BIL telah meng offer kan diri mereka untuk belanje aku makan..Kiteorg slalu gak ke sini sebab tempat ni tepi laut. Bestkan? ye la nak lari dr sesak samun Kl tu.. Kat situ ade ikan bakar, udang, ketam.. macam2 la..if bernasib baik korang dapat makan tiram, ala aku lupe la name yang lain2 tu..tp jenis yang ade cengkerang la..Name tempat tu Medan selera Pantai Remis. Dekat je kalo dr rumah akak aku. Ikot kapar..korang mesti jumpe.

So enjoy!

Nina tengah syok makan sotong bakar..aku lak lupe nak snap pic makanan..so ini lah hasilnya! selepas dibelahappelahap oleh makhluk2 tuhan :P



Adik uci n Nina. Uci pon celebrate sebab besday die 16th may. Tp sayang mak aku di kampung, tidak celebrate skali ..



blakang tu pantai..tp korang tak nampak la gelap sey.. syok sebab bile makan bersama bunyi deruan ombak dan angin sepoi2 bahase gitu :P


p/s : aku di tag oleh KD ..nanti aku buat..aku nak post dlu :P lame tak berblog



3 comments:

C!kpuanmuda said...

ehh..besday ko ek? hepi besday babe, muga panjang umur dan murah rezki dan cepat kawin dan cepat dapat anak banyak banyak.. hahaha

driedroses said...

jenis yg ada cangkerang; lokan, lala, kupang, kerang? leleh dah air liur ni

Cik By said...

C!kpuanmuda : thanks! ala semua org suh cepat kawin ades..akan ku usahakan..tp takkan aku je usaha..lalalala~~

driedroses: aah ah..sedap sey..cicah air asam yang sedap. pasti menyelerakan...yummy!!~~