Friday, July 24, 2009

Kucing..ampunkan aku :(

Di pagi yang hening...aku nak p training, ngah memandu dengan melihat kiri dan kanan aku..memang takde ape ape yang melintas kecuali semut.. Aku stop kat simpang sebab ade kereta nak lalu jalan yang sama...Tibe-tibe, aku terdengar anak kucing menjerit mcm menjerit kesakitan...eeeeeeeekkkkkkk! Sekali je bunyi pastu diam je...Kereta yang nak masuk laluan aku tu bagi jalan.. Lalu aku meneruskan perjalanan aku.. Dalam hati aku, nak je aku turun tengok anak kucing yang menjerit tadi. Tapi aku tak ade kesempatan sebab kereta nak lalu..kang marah lak driver tu kat aku. Aku bawak kete slow-slow..tengok kat side mirror.. HOH! aku langgar anak kucing..
Ya Allah! Melompat-lompat kucing tu menahan kesakitan...Aku rase kucing tu dah nyawa-nyawa ikan..sebab aku tengok (dari jauh) leher kucing tu macam dah di gilis tayar kereta aku..Rase bersalah ok! Tak pernah seumur hidup aku langgar kucing... :( sob sob.. kesian la kucing tu...macam mane lah rase kene lenyek..Kalo aku kat tempat kucing tu sure aku rase mcm ape yang kucing tu rase..Wuaaaaa! Mcm ni rupe kucing tu..


*




*




*




*



Ops salah lak..kalo rupe kucing tu mcm ni aku tak kisah :P


Mcm ni rupe kucing tu :(

Pasti ada pakatan untuk balas dendam..


tak pon...langgar aku balik...

tak pon...siap ko by! ko tak takot ke preggy nanti ke ko kene tulah kucing!


Wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Aku tak bersalah...Kucing maafkan aku ;(

p/s: mcm mane keadaan kucing tu skang...sob sob..


Cik By

13 comments:

ayu said...

ko xsengaje by... so xyhla rs b'slh sgt. kalo ko nmpk anak kucing tu confirm ko xkn langgar. ni dh xnmpk nk wat cmne...

By-ZuRa said...

sob sob...tido tak lena aku..asik mimpi kucing tu :(

C!kpuanmuda said...

hoih! dah langgar kucing boleh wat lawak la.... ishhhh

By-ZuRa said...

:D...sob sob..masih terbayang rupe kucing tu melompat kesakitan :(

Miss K said...

Huhu.. sedihnya.. aku pernah tgk kete langgar kucing. kucing tu menjerit kuat. org tuh benti tepi jalan kuar dr kete, dan terus berlari kt kucing tuh, then nangis... then... innalillah...

z@ti said...

huaaaa....sedihnye...:(

z@ti said...

huaaaa....sedihnye...:(

Nadia said...

Nk cane, kucing tu ajal die smpi dah...kak bai jgn sedih2 k..sok amacam, mau ikot kitorang shopping ka?

mushy shizzy gina said...

oooo tu pasai ko call aku pg tadi kan??
jahat la ko ni by!!!!
tapi takpelah..dah tertulis ajalnye di tayar ko..mcm dulu aku terlanggar kucing itam ngan moto aku..semoga tuhan mencucuri rahmat ke atas nye..amin

khairie rahman said...

abes la ko bai.. abes la.. abes laa..

rynn2506 said...

ala..shian by...xpe la..bkn slh awak pon kan..x nmpk nak wat cane..kalo nmpk mesti elakkan....

Dark Angi3 said...

alamak... bile baca terasa nak nangis la by... siannyer kucing tu... tp by pun tak sengaja... tp kalo akak kompem dah nangis2 sepanjang bawak kete tu sbb akak penah langgar burung dan terlenyek burung tu... so sepanjang jalan dr umah ke umah makcik akak nangis jer huhuuh...

paham perasaan bersalah by tu huhuuhu :( :(

By-ZuRa said...

Miss K : mau tak sedih..sentap dowh!

z@ti : ye sedey :(

Nadia : sedeh tp shopping tetap shopping! :D

mushy shizzy gina : ye la..teringat ko pernah langgar kucing..ko trauma same ngan aku :P

khairie rahman: huhuhu tido tak senang dowh!

rynn2506: tu la tak nampak ape ape pon.. :(

Dark Angi3: huhuhu nak nangis gak..tp mcm tergamam/terkejut..anak kucing lak tu :(