Tuesday, July 28, 2009

Lelaki oh lelaki!

KALAU dah namanya jantan, jantan juga. Tak pernahnya nak tepati janji. Kata jam 9, ini dah dekat jam 1 pagi, tak juga sampai-sampai...angin...angin....

Bila bising kang, katanya kita membebel, tapi macam mana tak bising, macam mana tak membebel, kalau dah tahu tak boleh nak datang tepat pada masanya, janganlah berjanji, tak pasal-pasal kita pula jadi macam tunggul. Melangot macam orang bodoh!

Bukanlah nak berkira sangat, bukan tak boleh lebih kurang, 15 minit, setengah jam, 45 minit, sejam pun boleh kalau kena caranya, kukuh sebab, ini senyap...sms tak jawab, call lagilah...hello...answer my call please...Ni, dengan perempuan lainlah ni, memang, sah..mesti dengan perempuan lain ni. Dasar jantan, tak cukup ke seorang je perempuan dalam hidup.

Dah kena kantoi banyak kali pun tak serik-serik. Nak kena tikam kat dada agaknya...macam perempuan yang tikam dada suami dia baru-baru ni. Pasal tak tepati janji jugalah tu. kata nak balik lepas tengok bola sepak, jam 7.30 malam, tapi jam 2 pagi baru balik rumah. Ishhhh...kalau kita jadi isteri suami yang macam tu, kita pun geram, kan? Eeee...geram, geram...

petikan dari sini


Moral of da story? Apakah? Betolkah? Tapi kadang-kadang ade betolnya.. Lewat tu mcm dah biase kan kan? Tapi yang ni - Bila bising kang, katanya kita membebel..betol gak ni.. bila kite bersuara die ckp kite membebel...ish ish ish..cakap baju tu lawa pon, die ckp membebel Tapi yang ni -Dasar jantan, tak cukup ke seorang je perempuan dalam hidup, prasangka buruk ni patot tak perlu..No..no..no! Tak elok tu..So lelaki yang jenguk-jenguk nak mengorat blog ni jalan-jalan kat blog ni sila berbahas! :P


Cik By

8 comments:

artchan said...

lelaki je kantoi?
pompuan x kantoi?
lelaki sume lambat?
pompuan x pnah lambat?
lelaki je curang?
xde pompuan curang?
lelaki je kene tikam?
asal pompuan kene simbah asid kt muke?

moral of da story-ko yg jumpe sala laki..
so jgan salahkan sume laki...
hahahha

By-ZuRa said...

hahahah..jangan emo ya en.abg...ni ajak berbahas bukan untuk bergaduh di blog ni...hahahah! dun emo emo... :P..neway thanks~~


p/s : ko yg jumpe sala laki..
so jgan salahkan sume laki... -->> ayat ni menuju pada siape??

mushy shizzy gina said...

lelaki selalu nye lbt tapi bagi alasan yang tak masuk akal..
tu pasal lelaki selalu dipersalahkan..lembap!!hakhakhak

Espresso said...

Errr... next topic please...

By-ZuRa said...

mushy shizzy gina : huhuhu..menaikkan kemarahan lelaki :P

Espresso : y? bendera putih sudah? ;)

artchan said...

hahah...
bukan emo2 taw..
suke la topic nie..
:)
bt fikir logic la..
sape yg salu lembab?
boy siap bepe menet?
gurl siap bepe menet?
boys simple je, x macam gurl..
macam2 bende nk pakai n bawak! hahaha
kadang2 smpai jadi leceh n serabut..

but bagi i la...
bukan sebab bf or gf k..
bukan soal hubungan...
bt soal value dat gurl sndri...

if bagi dat boy,
gurl dia sangat bervalue,
komfom dia awal n sanggup tunggu..
bt if gurl dia xde value or
rendah value dia... dia akan layan cincai.. datang lambat n macam2...

so atas dat gurl la..
kalau layanan dia ok, 5star...
care boy dia gila2...
kompem boy dia x datang lambat! haha
so duduk dpan cermin...
lihat diri sndri..
ape yg x cukup?
ape kurang layanan?
hahahha

sekian...
xmo touching2...
kite berbahas lagi...
smpai puas...
hehehe
:p

artchan said...

hahah...
bukan emo2 taw..
suke la topic nie..
:)
bt fikir logic la..
sape yg salu lembab?
boy siap bepe menet?
gurl siap bepe menet?
boys simple je, x macam gurl..
macam2 bende nk pakai n bawak! hahaha
kadang2 smpai jadi leceh n serabut..

but bagi i la...
bukan sebab bf or gf k..
bukan soal hubungan...
bt soal value dat gurl sndri...

if bagi dat boy,
gurl dia sangat bervalue,
komfom dia awal n sanggup tunggu..
bt if gurl dia xde value or
rendah value dia... dia akan layan cincai.. datang lambat n macam2...

so atas dat gurl la..
kalau layanan dia ok, 5star...
care boy dia gila2...
kompem boy dia x datang lambat! haha
so duduk dpan cermin...
lihat diri sndri..
ape yg x cukup?
ape kurang layanan?
hahahha

sekian...
xmo touching2...
kite berbahas lagi...
smpai puas...
hehehe
:p

By-ZuRa said...

artcan: wauweee sampai post 2 komen...hangat b hangit ni :D.. velue? huh kalo macam tu laki lagi suke value dr ape ape..tu mcm susah je nanti..if kawin dah takde value dah ops! erm gurl memang byk bende nak pakai n bwk..tp ade gak gurl yang lembs n ade gak yg siap awal2.. :P yang lelaki byk bende tak pakai..ade makeup jugakah? :P