Saturday, September 5, 2009

Day 1, day 2 & kelmarin....

Lama sungguh tidak meng'update' blog dengan gambar dan cerita...huhuhu...Harap maklum, ini adalah cerita lapuk yang sudah dekat seminggu yang lepas.
*
Day 1 @ kampung

Gambar makanan ini, telah di ambil secara rawak (lama tak guna perkataan ni) ya! Kalau letak semua kang orang cakap ni jin ke manusia yang makan? tak muat pulak :P.
Ikan phatin masak tempoyak, sambal tempoyak dan sardin roll..sardin roll dibuat sendiri..bangga!

*

Day 2 @ kampung


Ha banyakkan? :D Semua adalah 'fav' aku. Ketupat sotong, sambal jering, kerabu jantung pisang (bersama kerang), sup tulang, kuih-muih sukaan aku, nekbak kesukaan kakak, pengat pisang juga kesukaan kakak. Nekbak tu pernah la aku rasa tapi tak gemar la. Manis! Kalau tidak di sira macam bahulu cuma tawar je rasanya.

*

Kelmarin..


Semua makanan di atas (kelmarin), semuanya adalah ciptaan sendiri :D. Bangga lagi! Puding mangga, air sirap, paprik udang, sup ayam dan sambal ayam penyek..
Sekian sahaja, laporan di By's journal mengenai makanan :D

Terima kasih..

p/s : sekarang telah berada di rumah kakak.. aku sedang sibuk menjahit labuci di baju kurung ;)

Cik By

4 comments:

z@ti said...

teror la hang ni bai..blh buat buku resepi ni..ahakszzz

CiK By said...

XD... gile la sampai buku resipi..nape ko nak beli ke? hehehe

ayu said...

aku yg nk beli coz aku xpndi masak... huhuhu...

CiK By said...

huhuhu...belum terbit lagi ade org nak beli..gile lah!!!