Thursday, November 19, 2009

Perbualan Doktor bersama cik By

'Doktor, kenapa eik sayanyer kulit tak leh langsung kena gigit nyamuk? Kalau isi ubat pun tetap ada parut yang tinggal..' * muka sedih

' Kamu pakai cream tak?'

'Pakai doktor'

'Garu dengan kuat tak?'

'Kalau gatal sangat, saya garu la. Mana leh tahan'

' Tu kemungkinan salah satu sebab. Kuku kita banyak kuman. So elakkan'

Terkumit-kumit la aku tahan gatal nanti =D.

' Awak jenis kulit sensitif... Kena banyak pantang larangnya. Kena minum air suam dengan quantiti yang banyak. Pastu kena jogging. Baru kulit kita fresh'

*ternganga

'Awak ada alahan apa-apa? Seafood ke?'

' Tak ada..'

' Tapi kan doktor, saya pergi klinik satu ni.. Doktor tu cakap darah saya kotor. Macam mana nak bersihkan?'

*cuci dengan klorox ke? =P

' Tiada darah kotor, semuanya suci..Tiada istilah kotor'

*pergh baiknye doktor ni

' Awak makan vitamin E, EPO dan air suam. InsyaAllah...Erm lagi satu..Awak dah kawin?'

* eh gatal eah?

'Belom doktor'

'Tu lagi satu masalah, kena cepat kawin. Hilang masalah'.

*sengal doktor ni!!

8 comments:

khairul onggon said...

tu la masalahnye klu kulit sensitif ni. same le kite.. bak kata member, ko ni kulit org kaya kot ahahaha...

Lynda said...

prihatin doc tu..ahhaha

CiK By said...

khairul : kulit org kaya? wah!! hihihi..mungkin kot sebab tu sensitip =P

Lynda : sangat prihatin! =D

CT NORAMIZA said...

hehehe dr ni boleh hilangkan segala penyakit org ni :)

CiK By said...

CT NORAMIZA : itu la..haih * lap air peluh

Redbloodsnow said...

Wakakaka...spai kat last part doc jwp sal dh kawen ke lom tuh kan...terus tersengih zie bc jwpn doc tuh. mmg sengal la doc nih cik by.

ada gak ek doc camtuh..hahaha. Haaa...jgn garu² lg taw dear. biar lah terkumit² tahan gatal. janji kulit pasni lawa. demi mu kulit maaa...hehehe


:P

CiK By said...

Zie : memang sengal la kan? =P.

tu la ...sensitif gila kulit ni. Benci! yeah demi kulit, buat apa saja!=P

armouris said...

info tentang kulit berparut kat sini - Kulit Berparut