Saturday, November 21, 2009

si Ayam Penyet Wong Solo

Menu aku : Ayam Penyet.


Semalam malam, pergi makan kat Wong Solo. Nak mencuba makan ayam penyet! Ternyata sedap kat Wong Solo ni. Jangan tak tahu Wong Solo pernah masuk Jalan-jalan cari makan!

So far aku puas hati. Terasa masuk kedai kat Bandung lak, sebab pelayan tu memang jowo betul. Ada 'sleng' yang aku tak faham =P. Tapi agak terkilan sebab tak boleh merasa air Avacado. Sebab, avacado kat kedai Wong Solo tu tak matang lagi :(. Takpe, next time pergi leh cuba air avacado dan pecel lele lak!

callcard Wong Solo.

Ada ala carte dan ada yang set. Aku pilih set. 1 set harganya RM 10.90 sekali air mineral. Wong Solo ni dekat area Kampung Baru, Kuala Lumpur. Ada gak dekat Taman Dagang dan Bandar Baru Bangi. Akan di buka di Shah Alam :).

Kalau nak pergi masuk simpang dekat Masjid Jamek Kg. Baru.

*hari ini mengidam lagi Ayam Penyet. Boleh? =D

3 comments:

khairul onggon said...

kami mesti pilih!!!! ahahaha... mmg kompom sedap sbb sy pung dah penah mkn kat sini 2-3 kali.. stakat yg saya pegi 1malaysia, ayam penyet wong solo je yg mampu memenuhi selera saya (dan kawan2)... mmg sedap!!

puan.farah. said...

wong solo kat bangi pon ade..memang best ayam penyet. tapi saya suke daging tu.ape ek name die.sapi empal kut.huhu

1st time komen ni. i link u ek

CiK By said...

khairul onggon : yerp memang sedap!! sy takut nak makan mana2 ayam penyet sebelum ni, takut tak sedap mcm kat indon ;P. Yeah boleh pergi lagi!!

puan.farah : aah ah ada..best eak? empal sapi nama dia..i nak try gak la!!

neway thanks~ ;) ok..i link back! =D