Monday, November 23, 2009

Si Pencuri yang malang telah ditangkap!

Quick update je ni...mak ada meeting sampai petang..Feewwwwh!!!

video

Saksikan! Cewah macam pemberita kes jenayah lak..hihihi.. Peminat tegar blog ini aka pengomen tegar aka kawan baik (baik ke?) aka kawan luahan perasan aku, telah menangkap seorang pencuri!

(Weh! Kata nak call dan email aku, nak ceritakan apa yang berlaku. Tapi mana pergi ntah 'Espresso Guy' (nickname beliau sebagai pengomen tegar =P) ni.)

Beliau telah berjaya menangkap si penyeledup masuk bilik beliau dan mencuri harta beliau!

Mengikut cerita, si pencuri adalah 'local SINGAPORE'. Espresso Guy, bekerja di Singapore dan menetap di sana sekarang.

Mula-mula aku tengok video ni pun, aku rasa perempuan ni banyak tipu helah. Baik ko (Espresso Guy) berhati-hati. Jangan bagi muka sangat. Nanti, ntah apa-apa dia rembat barang ko lagi!

Pengakuan si pencuri ni banyak dalih la! Benci! Aku tiba-tiba emo tau bila aku tengok video ni.

Thanks sebab bagi aku publish kat blog aku dan bersusah payah ko send video ni kat aku.

Aku dah minta izin kat Espresso Guy, aku nak letak kat blog. Bukan apa, sebagai pengajaran ,leh naikkan percentage pembaca, contoh tauladan dan berhati-hati dengan orang yang kita tak berapa kenal dan lagi satu jangan mudah percaya pada orang.

Gila punya pencurik!! Ko tak fikir ke orang susah payah cari rezeki, ko lak merembat!! Senang-senang je ko ambil barang orang!!

* Emo terlebih!

4 comments:

~AmyLiana8886~ said...

padam muka..xsemena2 kena tangkap..jgn bagi muka..

CiK By said...

AmyLiana : aah ah padan muka! mengada2 je kan?

khairul onggon said...

dah report polis ke? apa perkembangan kes? :)

CiK By said...

khairul onggon : belum lagi rasanya..perkembangan? nanti tanya kawan tu..huhuhuhu saya pun tengah menanti =P