Wednesday, December 30, 2009

nampak je aku pemalu tapi aku ya auw auw..

Kadang-kadang kita baca blog orang lain, kita akan bagi anggapan seakan dia adalah seorang yang jujur, kelakar, pemalu, happy go lucky..macam-macamlah!

Tapi ada juga yang beranggap, ada yang hendak menunjuk-nunjuk (barang yang dibeli atau dipakai, boyfriend, tempat yang diaorang melancong..etc ).

Adakala kita akan salah faham dengan seseorang itu...

Mungkin kerana penyampaian cerita? Atau terasa kepedasannya? Atau cemburu? *oh no!

Sebenarnya, orang akan salah faham dengan penyampaian. Cara menulis agak berbeza akan membuatkan bermacam jenis tafsiran.

Sebenarnya, menulis ini bukan senang. Susah hendak sampaikan sesuatu 'message'. Sebab kita yang membacanya sendiri, orang lain yang menulis. Nanti kedaung la fikir macam-macam :D.

Lain dengan bercerita di depan mata. Kita akan nampak kebenaran kan?

OK. Sebenarnya think positively.

JUST SET UR MIND, WE(blogger) WANT TO SHARE ABOUT LIFE WITH U. Tak kiralah segala suka, duka, pahit hempedu, semualah hendak dikongsi. Tapi bukan bermakna semua akan dikongsi. Ada juga ianya private. So respect la each other kan? Jangan la keluar bermacam-macam tafsiran.

Kalau aku. Aku suka baca about true life. Mengenai travelling, makan-makan, kehidupan, segala SEMUA PROSES PEMATANGAN. ITU PENTING :D. Sesekali berangan nak jadi macam 'orang-orang' tertentu. Manalah tahu dream comes true :P.

Kepochi kepochi gak. Tapi jangan lebey sudah..

Selamat perah otak ~~~ :D

8 comments:

fabulous.farah said...

betul! setuju..banayk kadang-kadang kita salah faham..tapi kadang2 tu memang ade yang nak menunjuk2..

hehe

Natasha said...

Ure rite bai...... sa jer cam kes kak tash....tulis blog ada yg tuduh nak tunjuk..n tayang kebahagiaan...tapi kita x niat pon cm tuh..kita cuma nak kongsi cerita kehidupan kita..baik citer sal diri sendiri dari citer sal org len kan

Bai said...

fabulous.farah : memang ade pun..:D

Bai said...

Natasha: Orang tuduh Kak Tash tunjuk kebahagian? Adoiii takkan nak tunjuk kesedihan kot..

yerp. Kita nak share..ape la dieorg ni..

Redbloodsnow said...

yup!!! btol tuh bai. sometime kte blogging bukan utk menunjuk² or what-so-ever. tp hanye sekadar berkongsi kisah hidup kte seharian kan.

klo pd aku lak kan...pedulik la pd yg salah anggap tuh. who cares...hehe

driedroses said...

orang tak suka dengan cerita yang kita senang/gumbira
tapi orang suka dengan cerita yang kita susah/sedey

Bai said...

Redbloodsnow : ah ah betol tu..who cares!! i like!! hehehe

Bai said...

driedroses : betul2..kalu pasal sedih %trafik naik je :P