Friday, January 1, 2010

Pukul 12 baru bangun?

Heh. CikSu. Muka CikSu licin la pakai benda itu..

Yeke? *teruja, tapi nak bangun ke cermin malas gila :D.

Betul la licin..

Tipu lah..*golek-golek. Pukul berapa skang?

Pukul 12..

Hah 12? Gila la..

Taupun. Dah bangun..tutup ekon..


:D... *kena sejibik


Bangun terus tengok muka..cait! Mana ada licin..Aku ingat licin la..segala jerawat mampus. Heh!! :P

Aku try ni. Mak ai bau dan rupa dia tak hingat! Macam caramel. Tahu tak caramel!! Nak je aku jilat :D. Yang lagi satu tu scrub kaki untuk selulit. Heh tetek pun boleh :D.

Bila pakai terasa panas sikit. Kata sauna. Muka aku banyak tahi lalat kecik. Serabut aku tengok. Dah macam Syarifah Aini :P.

OK, nampak tak putih-putih tu. Tu kesan bila 15-20 minit kita pakai mask tu. Tempat jerawat-jerawat akan ditutup dengan kesan yang bewarna putih tu. See T zone kan? Yerp aku adalah seorang yang bermasalah di bahagian T zone. Paling banyak kesan putih adalah di bahagian hidung. Tsk..*nangis.

Bandingkan muka aku dulu dengan sekarang, memang jauh beza. Agaknya sekarang dah pandai pakai bedak lain. Dulu bedak tepuk je. Tssk '_' * nangis lagi..

6 comments:

Natasha said...

akak ada entri untuk rawatan laser tu lah bai...bai yg x habis ronda blog akak kot.....agaknya baik pon tak perasan kat sebelah kiri tuh ada link ke blog akak yg lain.... ada MY HONEYMOON,MY WEEKEND,MY FAMILY, ADA MY HEART (YG NI PRIVATE)

Bai said...

Kak Tash : ye ke? Tak perasan la ni...huhuhu...ok.jap nak terjah bagi khatam :D

sheLLy said...

weh!!..aku pernah pakai mask jenis tu..."Montagne jeunesse" eik??.tp rsnya tuk jenis pe tah tp brand n pakej sama ngan ko la...dulu la then aku stop..ade la rs panasa skit tp bestt!!dr aritu nk smbg lik pakai tp still tertangguh...huhu!!..

Bai said...

sheLLy : aah ah..

ooo nape stop? macam ok je..aku pakai semua jerawat kering dah..nak pakai hari2 tak leh :D.

sheLLy said...

aku biasala...selagi x bih brg2 kt watson n guardian aku explore n beli mmg x sah..buln nie pakai brand nie..buln depan tuko lak...hehehe!!..

Bai said...

sheLLy: gilo..tak rosak ke muke?