Tuesday, January 5, 2010

Tuntutan kepada bekas kekasih, saya buat laporan polis

Yerp!! Memang aku pergi Balai Polis buat laporan polis. Aku dah nekad, tak tahan dah orang duk telefon aku. Nak berak pun tak senang :D.

Taknak cerita panjang...

Just aku nak cakap :

TERIMA KASIH KERANA MENGAJAR AKU TENTANG HIDUP

Dan aku nak kasi nasihat untuk semua :

1. Jangan percaya orang hidup-hidup walaupun kita dah kenal. Walaupun kita pernah menghidu kentut dia :D.

2. Setiap janji kosong atau mulut, mestilah dicatit dalam diari. Tak suka, korang tulis dalam blog untuk catatan korang. Ni penting. Sebab, kadang-kadang kita terlupa di mana, tarikh dan sebagainya. Catatan ni senang bila kita membuat laporan polis.

3. Jangan percaya dengan janji manis, yang berjanji itu dan ini.

4. Setiap perjanjian, korang kena buat hitam dan putih. Means surat ke apa untuk dijadikan bahan bukti.

5. Jangan anggap perkara yang kecil itu tak remeh. Sebenarnya, ia akan menjadi seremeh-remehnya.

16 comments:

angah iza said...

apa kes gurl ???

Natasha said...

apa kes ni bai????? cuba citer cikit nak sgt tau...benda apa yg celaka mamat ni dh buat kat bai??ni mesti dh ilang sabo ni kan??dasar jantan

Bai said...

angah iza : kes penipuan :)

Bai said...

Natasha : Akak...bukan kes pakwe la..hihihi tapi kes penipuan. Kegunaan atas kepentingan sendiri...Tapi jantan la yang tipu tu..

Espresso Guy said...

Uiks... Bai... adakah ini bkenaan kes menggunakan nama ko dulu2?

Bai said...

Espresso Guy : yerp!! :P

INTANKUTERPILIH said...

uiks bai...apa kes nie??serius jer nampak...stori mori ckit...

Mimis said...

emm... so ape tindakan polis tu?

Espresso Guy said...

Ok laa tue cik bai... al least ko dh try protect diri ko from gangguan2 yg bleh buatkn rs nk berak pn terbantut... hahaha...

Sila hati2 next time yer... jadikan ini sebagai pengajaran paling bharga... so next time jgn sembarangan sign wpn nk jd guarantor sdara atau kawan2... hehehe... =p

Bai said...

Mimis : nothing..but dah ada hitam putih la..

Bai said...

Espresso Guy : yerp..kantoi daun je nak berak :D. bukan berak je..kentot pun tak jadi..

ok abg!! ape kes aku panggil ko abg? hahahahahaktuih :D

sheLLy said...

ko jd penjamin??..errmm aku pernah d offer tp aku rs beerrRRat sgt sbb aku masih d bwh guardian parent aku dok lak satu bumbung..x brani arhh sesuka aku nk bg nama aku walaupun aku rs mcm knai x knai rapat jer org tu..siann tp sian lai diri aku yg x tahan dgr bebelan ayah aku mengauUUUMmmm!!

Bai said...

Intanku Terpilih : Erm nanti cerita... PnC buat masa ni :D

Bai said...

SheLLY : bukan...kes lain. Janganlah Kak elis. Nanti dia tak bayo...lain la adik beradik

Espresso Guy said...

Alamak... ttba je rasa nk jatuh tangga lepas rs jatuh cinta ko panggil aku abg... ahaks... so sila belanja abg medium rare steak kt TGIF nnt ya... muahahaha...

weh.. aku doakn kes nit settle secepat mungkin, sian ko... xpe, tabah tau... insya-allah ada ganjarannya nnt tue kalau ko byk2 bsabar nie... trust me! =)

Bai said...

Espresso Guy : dah dah..banyak berangan ko ni! :P

ok..thanks dude..i see you..eh silap tu cite avatar..hahaha!:D