Sunday, January 17, 2010

White dell and lily :)

Jalan-jalan dekat Ikano. Last sekali, masuk kedai komputer. My BIL nak survey lappy. Hari tu aku punya toshiba lappy dah kondem :(. Sayang gila. Mother board rosak.

My BIL cakap baik kita beli yang baru je. Repair pun mahal.

Nak Dell ke HP? Then, aku cakap nak Dell yang warna-warna tu. Heh! Demand. Ye la lappy aku dulu pun bewarna oren. Gantinya juga mesti lah bewarna gak :P.

So survey-survey. Berkenan kat white dell :).

Nak ke taknak? Terkedu aku. Biar betulkan? Offer terus nak ke taknak? Habis sayang la lappy dulu. My BIL cakap buat sentimental value je :D. Memang sentamental value pun! heh.

Aku cakap nak!! Aku pilih warna putih!

Dialah perosak lappy aku dulu (nasib baik Nina dapat Ciksu baik, kalau makcik lain mesti kena maki hamun dah :P). Dia dah rasmi dulu. Tak pe la. Sharing is caring. Aku pun dah ada lappy lain. Tak kan nak pakai 2. Nampak sangat aku tamak! So white dell ini akan di'share' kan dengan Nina. :D. Nina take note! di'share' ok?? :D.

Itu cerita lappy.

Aku punya kasut dah banyak rosak. Tapak tercabut la...Tali putus la. Kesian. So aku beli ini..

Comel tak? Bai mesti ada pink punya. Aku punya 'fav' color :D.

8 comments:

Espresso Guy said...

my comment... ko angkat warranty bape thn yek?

Bai said...

Espresso Guy : 1 year...ok la..bukan duit aku..itu gantian! :D

Espresso Guy said...

G check warranty status online then check how much kena kalau nk extend... better upgrade to 3yrs, kalau rosak lagi mcm hari tue ko dh selamat...

Bai said...

Espresso Guy : ok ...i'll check..thanks beb..

yang haritu..aku pakai lasak..kerja dulu pun aku pakai lappy aku.. ko tahu cerita kan? tak silap lappy dulu aku pakai nak masuk 5 years tahun ni...

sheLLy said...

kasut byk rosak??...tapak tercabut..tali putus??..makk oii ganehnyerr..ko naik bas ngan train ker?aku naik bas n train lum lai la smpi tahap tu...hehehe!!

Bai said...

sheLLy : hehehe biasa la aku..kaki tajam :)

Mimis said...

Woww.. seriess cantik kasut tu..

Bai said...

Mimis: peminat tegar pink gak ke? :D