Tuesday, January 19, 2010

Zam zam hair oil...

Sebab nak sangat rambut aku cepat panjang, aku kena cari jalan. Siapa suruh cut macam tomboy. Nah! Sekarang rambut dah merajuk agaknya. Lambat gila nak panjang.

So, cari punya cari jalan. Aku guna Zam zam hair oil ni. Lantak la bau dia tak sedap pun. Pedulik! Asalkan rambut aku panjang mengurai macam pontianak dan hitam :D.

Korang pernah tengok? Minyak orang india selalu pakai tu. Dah setengah aku pakai minyak ni. Sekarang rambut aku dah panjang! wau wi!!!!

Panjang mengurai macam ni. Nak color macam ni mak aku tak bagi pulak. Kalau tak dah lama aku macam 'mat salleh' celup :D.

Tunggu panjang lagi. Aku nak buat style macam ni? Baru seksi wooo! Rambut-rambut cepat lah panjang! Bulan 2 ni aku nak hair do! Cepat la..Korang tak dapat la tengok, aku pakai tudung :P. Hanya suami je boleh tengok! hahahaha tak boleh blah ayat aku :B.

25 comments:

sheLLy said...

aku biasa pakai baby oil selain J&J la..sapu kt rambut..cepat gk pjg..xla bau...

Bai said...

sheLLy : baby oil lambat. Aku dah test..huhuhuhu

angah iza said...

aiyooo....leh thn ke itu bau minyak ?
hehehe.....tp minyak ni mmg mujarab

fabulous.farah said...

mase kecik2 dulu aku rambut halus+tak hitam..pastu mak aku pakaikan minyak ni, terus jadi hitam legam+tebal..

tak tahu la pulak bagi kesan cepat panjang..

suke rambut cepat panjang..tapi xleh toleret ngan bau die.

bb7ady said...

kat mane nk beli ni? nak rambut panjang jugak. hehe ;)

Ena said...

As'Salam..
cam best jer minyak tu.. :)

INTANKUTERPILIH said...

bai, dulu masa rambut aku pjg memang pakai myk nie...memangla bagus..tp baunya amatlah takleh tahan...hehehe

Bai said...

angah liza : boleh je..bau macam bunga cempaka :)

Bai said...

fabulous.farah : boleh panjang...nanti aku bg tips.

bb7ady : kedai india banyak :D.

Ena : salam~ memang syioook :D

Intankuterpilih : hahaha..nak cantik kena sanggup :P

Anonymous said...

mcmane nk pkai minyak ni..??? sapu kt scalp.. then biarkan bape jam..??? past kena bilas ke..??

Misharis said...

ya mcm mana u pakai? scalp and massage lepas berapa lama? bagus tak untuk lebatkan rambut?

Byzura Mj (By) said...

Misharis : By dah buat entry. Latest entry.. nanti tengok k

nad said...

bai,nk tngok hasil zam zam hair oil ni lpas bpe minggu ek?huhu.rmbut mkin nipis,asyik ggur je.hurmmm

Byzura Mj (By) said...

nad sorry lambat reply.. 2-3 bulan.. sebab kalau ikut jadual by pakai.. sekali seminggu je

adit said...

saya mau minyak ini kak, tp saya di indonesia bagaimana cara agar bisa membelinya? apakah kakak bisa bantu saya? mohon contact person nya ya kak ke laziorder@yahoo.com


thank you :)

Mickyilya said...

saya pakai minyak ni boleh tahan laa, bau pun agak laaa ..
terlalu wangi sgt , tp solution dia tetap bagus !!!

Byzura Mj (By) said...

adit : hanya pergi ke kedai runcit di sini. kalau hendak mengepos saya tak pasti ia lepas atau enggak.

Byzura Mj (By) said...

Mickyilya : hehehe. saya puas hati.

Cik Tqah said...

minyak ni memang mujarab.. tp bau ya Allah.. india marii

Audio666 said...

minyak ni boleh lebatkan rambut dan memboostingkan pertumbuhan rambut ke? brapa lame ye baru nampak hasil nya? sebab rambut saya yang kat depan ni macam terbantut/jarang/halus macam bulu roma dan bahagian yang botak tu berbentuk mcam huruf 'V' pstu lme2 jd huruf 'M'.tapi rambut belakang cepat tumbuh.jadi akibat pertumbuhan yang tidak serata saya selalu botak kan kapla je.saya ni lelaki tapi teringin jgk nak simpan rambut panjang macam Metal Rockers..kikikikiki

Byzura Mj (By) said...

Audio666: rasanya en audi..kes awak ni kena pakai tonik.. minyak ni tak la ketara sangat nak lembatkan.. tp awak boleh la try hehehehe

Nana Bie said...

Bie..dulu rambot kite panjng..tp gatal g potong pendek..sknk nk pnjng kan balik..klo btol ley cpt an pnjg nk beli..asok gk cari x saba..

Nana Bie said...

Dulu rambot kite pnjng...ps 2 gatal potong pendek..sknk nk pnjg an blk..klo tol asok gk nk g beli..klo ley b4 raye da panjang bahu..hehe

Nana Bie said...

Bie..dulu rambot kite panjng..tp gatal g potong pendek..sknk nk pnjng kan balik..klo btol ley cpt an pnjg nk beli..asok gk cari x saba..

syida syazrin said...

ok ape bau die..