Wednesday, March 24, 2010

Mimpi yang tak pasti...

Dulu aku pernah buat sembahyang istikharah..namun mimpi buruk yang aku alami. Mimpi seseorang yang membenci tanpa sebab. Bukan aku nak cakap aku baik atau apa..sembahyang pun nak ceritakan? Tapi ini adalah realiti..

Selalu, aku mimpi ada orang membenci. Namun mimpi itu betul.. Betul sangat sampaikan aku kena buat decision yang betul. Hanya aku dan tuhan yang tahu jawapan itu. Mungkin petunjuk. Itu aku tidak pasti. Kerana jalan tuhan banyak ceritanya, banyak likunya. Semuanya terselindung..

Namun kini, aku buat benda yang sama..

Lalu aku bermimpi..putih bersih tiada apa-apa yang kelihatan. Putih saja yang aku lihat..Bila bangun aku tenang...

Mimpi yang tak pasti....

7 comments:

mrs shaifull said...

kadang2 ada org benci kita tanpa sbb kan? tp kita x penah ada perasaan camtu kat org lain pun, pasai pa manusia x sama ha dik?

fabulous.farah said...

orang tengok kita bahagia kadang2 buatkan org benci kita..nak buat camno?

.::WaNiE::. said...

yelah, kalau kita nampak cam bahgia sgt, orang jadi sakit hati dan mula membenci

padahal kadang2 sesetengah orang tak suka nak tunjuk masalah dia kat org lain

whatever it is..sabar ok

Bai said...

mrs shaifull : aah ah pelik tol..kita tak buat salah pon.. huhuhu

Bai said...

f.f : itu namanya jeles kot kan?

Bai said...

WaNiE : yerp...kite selindung..lagi mau korek..haiya...bila sendiri..diam!!! haish

umi jie said...

If mimpi putih dan tenang setelah istikarah, memberi maksud itulah terbaik. After seek guidance from Allah, and getting the guide, lakukan dengan redha dan bertawakallah. Jika pilihan itu yg sememangnya kita mahu, Alhamdulillah but if sebaliknya, Allah tahu apa yang terbaik buat kita. Dan perlulah ada keredhaan dan tawakal padaNya. :)