Thursday, April 8, 2010

Checkup : PR bleeding..(part 1)

Aku nak cerita apa yang aku jalani. Tak kisahlah, aku tak malu pun nak cerita benda ini. Sebab, in case sesiapa yang jadi benda yang sama. Sila berjumpa doktor dengan kadar segera. Kita tak tahu apa masalah dalaman, rite?

Aku tak nampak pun apa yang doktor lakukan masa tengok lubang dubur itu. Aku dah maklumkan sebelum ini (entry yang lepas), aku hanya baring mengadap dinding dan lutut aku kena touch dagu. Agaknya nak lubang tu besar kot :D.

Sebelum itu, doktor check dulu bahagian perut. Aduh punya lah malu. Nasib baik tak semakkkkkkkkk je :D. Hahaha! Ops! Terlebih sudeeeeyyy :P.

Lepas itu, aku disuruh meneran. Aku pun buatlah. Dalam hati, oh begini agaknya meneran sewaktu beranak, mungkin :D.

Nak tengok tak nampak. Just rasa je apa yang doktor lakukan. Aku tak tahu lah dia guna jari atau tak. Tapi, aku rasa dia guna jari (part ini perlu disembunyikan. Malo! :D).

Lepas itu, dia masukkan tiup seperti ini : *jangan imagine benda lain ok? :D


Doktor tanya sakit ke tak. Aku langsung tak rasa sakit. Doktor pelik, sebab itu dia nak buat rawatan susulan.

Ni pula gambar semasa diskus dengan doktor:

luka aku di dalam. Bahagian tengah. *lukisan tak cantik,layankan je lah.


dan



ini pula keadaan aku masa checkup:



















*pict-google-ed

OH NO!!! Hahaha. Aku still pakai baju ok!

Selasa depan(13 April, patutnya esok..), aku akan dimasukkan dalam ward sehari kot. Aku pun tak tahu. Doktor nak masukkan skop atas dan bawah. * pengsan. Memang pengsan pun sebab doktor bagi bius cinta dan pengsan.


.:. By .:.

12 comments:

Ena said...

owyh..
seriau pulak akak bace nie..
akak penah camtu gak.. tp mase dalam pantang bersalinkan anak akak yg ke-2.. a'a buasir.. tp mase tu akak ade gune corset beautiful.. Alhamdulillah.. terus ilang & tak berdarah agikk sampai sekrg..

Moge awak cepat sembuh la ye!

Bai said...

Ena : Buasir rasa sakit kan? Saya tak..huhuhu sebab tu la doktor nak buat susulan..

thanks kak :D

Cik Eija said...

aiyo by.. semoga cpt sembuh. aku plak yg rasa takut waktu ko citer pg td. huhuhu..

Bai said...

Cik Eija : terima kasih....dalam hati ada taman deee... :P

Espresso Guy said...

Hoho... camtu laa doc buat ms nk check saiful dulu... ko kena liwat ke beb? hahahaha.... jgn mare yek...

btw xde pe nk dimalukan, dulu ms time skolah kot laa... hopefully the info yg ko bg tu akn jadi panduan n pengajaran pd org lain...

update aku selalu, if possible aku nk tgk medical n lab report so that aku leh consult apa2 yg patut... get well soon k... insya-allah nnt kita mkn kambing ye bila ko dh sembuh... muahs... hahahahahahahahahaha

fabulous.farah said...

pelik nye darah tapi tak sakit..tc bai!

Bai said...

Espresso Guy : hahahaha siot la ko..tergelak aku baca..

ok..kambing kambing...ko blanje :P

Bai said...

f.f : huhuhuhhu tu la takot usus..

thanks laling

Anonymous said...

mcm bes je jd doktor tu...huhuhuh
senang2 je gpt tgk ko punya tuttttt......hehehehe

Bai said...

Anon : pale hon ko. kalau macam tu apsal ko tak jadi dok je. kalo ko jadi dok agaknya tak halal gaji. duk tengok benda org.

wifewillbe said...

aaaaa...takot. punca nye ape ek?

Byzura Mj (By) said...

wifewillbe : meneran =D