Tuesday, May 18, 2010

Bertukar muka jadi elok!!

Macam cerita doraemon lak :D. Muka aku tak elok lagi. Still ada parut-parut kecil. Tapi sudah beransur pulih. Yeah!!! Suka je tengok muka kat cermin. Semua orang akan gembira, bila tak nampak sebiji jerawat pun kat muka kan?

Nanti bila dah elok betul, nanti aku tunjukkan kat sini ok? Apa benda yang aku pakai. Aku baru je test,try,cuba.hahaha dah try nak cuba lagi?

Ni antara jenama yang aku pernah pakai. Tapi, tak sesuai dengan muka aku. Aku longgokkan untuk dibuang. Sayangkan?

Organic Aid Vitamin E.
Tak sesuai sebab jenis cream yang tak meresap kat kulit. Aku selalu berpeluh. So, memang tak sesuai. Then berminyak. Aku pakai mesti naik jerawat nasi. Baru je beli. So BUANG.

Dalicin T.
Dah lama beli. Dah dua botol aku pakai. Tapi jerawat still naik kat hidung. Macam badak sumbu je. Tiap kali pakai, lepas tu 2 minggu macam tu naik lagi. Demmmm..So BUANG.



T3.
Jenis Jelly. Tak surut-surut jerawat aku. Lambat!!! Then, bila surut, parut tu akan jadi hitam. Prappppppp!! So BUANG.

T3.
Yang botol. Baru punya. Tapi still tak leh pakai. Sama je tiada effect jadi Maya Karinpun apa apa. So BUANG.

Granier.
Untuk kulit lembut macam Fasha Sandha. Tak boleh pakai. Effet macam Organic Aid Vitamin E. So BUANG.

Dove.
Inilah pencuci penyebab segala!!! Wua!! Aku menyesal sampai sekarang. Nak murah punya pasal, habis muka aku!! Wuaaa. Nangis lagi. Terus aku block dalam hidup aku!!

p/s: pesanan jangan beli barang murah. Kualiti amat tidak membanggakan. Baju dan spender pakai yang murah tak apa. ^___^

.:. By .:.

10 comments:

SheLLy said...

yup!!..btui!!...effect yg sama aku alami ngan ko esp. granier tu...aku xle pakai mmg timbul jerawat nasi..aku panggil ruam2...mmg sakit ati...bak kata adik aku..wuduk adela terbaeknyerr (",)

.::WaNiE::. said...

huhuhu

banyak nau

oo dove tak elok

noted!

fabulous.farah said...

huhuhu..yang penting sesuai~

angah iza said...

sama ar mcm aku...
semua produk aku test tp hampeh kesemua nye.
fasha sanda ke maya karin ke diana danial ke,semua nye dusta belaka.
dorg da mmg cantik sebok nak jd duta !!

Bai said...

SheLLY :memang wuduk terbaik! ustazah aku bersih je muka..tp amik wuduk tak solat tak guna gak..

Bai said...

WaNiE : sgt tak elok bagi saya!! boikot!!

Bai said...

f.f : yerp!! tapi banyak tak sesuai!! :D

Bai said...

angah iza: hahahah cuba lah amik model buruk jadi cantik kan?

SheLLy said...

amek wuduk tp x solat?..wujudkah gitu?..hahah!!..

Misz Qyna said...

hihi..sy pkai orgnic aid ni mmg mjdi..nmpak gk ler kurang parut n jrwat tuh..huhu