Wednesday, May 19, 2010

situasi....

Situasi 1.
Kamu membaca blog orang, then kamu mengata belakang. Mengutuk mengeji. Habis semua kamu hebahkan di sana dan di sini. Terima kasih.


Situasi 2.
Kamu ada boyfriend/girlfriend. Kamu selalu berjalan bersama. Tetapi, orang lain pandang lain terhadap kamu. Bila dia tengok keakraban, dia jeles. Bila putus dia gelakkan kamu, sambil bertepuk tangan. Dan mengata di belakang. Sibuk tanya itu ini. Terima kasih.


Situasi 3.
Penat lelah kamu bekerja tetapi, orang gunakan kamu. Kamu dipergunakan. Bila berjaya, maka untunglah kepada mereka tetapi bukan kamu.Terima kasih.


Situasi 4.
Kipas. Kamu tak pandai gunakan kipas. Kamu hanya buat apa yang kamu tahu tetapi orang yang gunakan kipas itu yang berjaya sebab dia pakai angin saja. Kamu pakai tenaga. Terima kasih.


Situasi 5.
Kamu mengutuk orang ini. Tetapi, orang ini mengutuk kamu. Sama-sama mengutuk. Bila jumpa kamu baik, boleh cium mulut lagi.Kamu pandai berlakon. Kamu pandai buat cerita. Tetapi bila disimpulkan kedua-dua pandai berlakon dan membuat cerita tak betul. Terima kasih.


Situasi 6.
Kamu ditipu sebab, kamu sangat lurus bendul. Senang sangat ditipu. Orang sentuh sikit, kamu dah lemah gemalai. Terima kasih.


Situasi 7.
Orang dengki(nampaknya korang alert atas kesilapan tadi..hahaha) dengan kejayaan kamu. Lalu, dalam senyap orang itu iaitu kawan kamu sendiri sanggup membunuh kamu dari belakang. Kamu tak sedar. Akhirnya kamu jatuh. Terima kasih.


Ucap saja terima kasih dan bersyukur. Korang situasi mana???


p/s : saja nak kumpul situasi.

.:. By .:.

14 comments:

SheLLy said...

Tu la namanya D.U.G.A.A.N...bermuhasabah la diri..berterima kasih la pada Tuhan krn memberi dugaan yg sedemikian rupa yg membolehkn kita semakin matang mengharungi hidup ini...

Mrs. GordoEdi said...

cik by..bukan org denggi...org dengki..huhuhu

.::WaNiE::. said...

situasi saya cuma satu

saya takde denggi?

rujuk situasi 7

Bai said...

Mrs GordoEdi : nampak nya kamu alert dengan kesilapan tadi :D

Bai said...

SheLLy : yeah ustazah kak elis sudah berbicara. yeah dugaan NYA.

Bai said...

WaNiE : kamu juga pembaca yang alert...:D terima kasih

Espresso Guy said...

Situasi - Bunkface...

Bai said...

Espresso Guy : ^__^

fabulous.farah said...

1, 5. 7.

ko smeua ke bai. sabor ye=)

Bai said...

f.f : tak semualah...aku letak apa yang aku dgr dan selalu berlaku

Mrs. GordoEdi said...

biasa lah...cita2 nk jadi cikgu x kesampaian..muahahahaha

Bai said...

Mrs. GordoEdi: bagus.sila bace novel aku...aku nak pasarkan :D.

Lynda said...

aku situasi bunkface

Bai said...

Lynda : ko nak glamer je :P