Friday, May 14, 2010

Takziah buat rakan seperjuangan...

Last week aku dah dapat tahu yang mak kawan seperjuangan(kawan kelab sukan) meninggal, tapi aku tak tahu sakit apa. Aku ingat sakit tua. Semalam, baru aku dapat cerita bahawa maknya diragut!!! Dibunuh kejam.

Sedih bila dengar kematian arwah. Maknya dikelar dah dibunuh kejam. Memang kejam gila pencuri tu. Kenapa manusia sekarang tak ada kesian belas dan berperikemanusian? Sanggup bunuh warga emas ;(.

Nak tahu selanjutnya sila klik sini >>

Sama-samalah kita berdoa agar rohnya dirahmati Allah. Amin. Al-fatihah.

To coach (tak perlu sebut namanya di sini) semoga tabah menghadapi dugaan ini. Aku tahu betapa sukarnya ko nak melupakan kisah tragis ini. Harap ko tabah ok??

Aku dengar ko dalam keadaan trauma 3 hari kan? Bawa berehat dan yang pergi tetap pergi. Itulah jalan Tuhan. Semoga ko hadapai dengan tabah dan jaga ayah ko baik-baik ok? Gembirakanlah dia dan ubatilah hatinya. Aku doakan ko baik-baik sahaja. amin.


*hati dirundum pilu*




.:. By .:.

10 comments:

mrs shaifull said...

b a b i kot yg mencuri tu, tu sbb dia buat org sampai camtu sekali

Bai said...

mrs shaifull : tu pasal. geram campur sedih ;(

ita cutevirus said...

bai,
ya Alah!!!.. sedihnyer akak baca... memang SETAN la orang tu!!!

Bai said...

ita cutevirus : kan? semalam by lagi terkedu. Ingat sakit tua.*sedih*

Bukan setan lagi!! setan gondol!!

.::WaNiE::. said...

bila kita baca berita kita sedih dan marah

but when a friend knows them, kita bertambah geram

al-fatihah utk arwah

fabulous.farah said...

jahatnya. takut!

Bai said...

WaniE : sedih gila...geram rasa nak g bunuh pencuri tu..kejam!!!!

Bai said...

f.f : sangat jahat tahap apa dah tu!! *sedih

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

takziah buat ur fren...
so sad to hear about it...
world is not a safer place anymore kan...

:(

Bai said...

LadyVerde + Mr Doc : yerp so sad :(

yerp!!!! sekelip mata je *sedih*