Monday, June 14, 2010

Kali ni aku sayang, aku lahap sorang-sorang..

Kali ini aku sayang, aku simpan kat rumah. Mak aku bekalkan stok sikit je. Nak jamah pun sayang. Still ada 5-10 ketul kat rumah.


Tak bawak ke opis pun. Dulu, mak aku bekalkan sebotol besar. Aku bawak ke opis. Habis semua orang, aku kasi. Macam makcik si penjual jeruk plak :D.


Inilah dia kesayangan hamba.....






jeruk mempelam keling disukai ahli keluarga turun temurun. Eh keling tu bukan aku letak ok? Memang orang panggil mempelam keling. Yang kecik, masam macam nak hilang telinga.



Nak resepi??


.:. By .:.

19 comments:

fabulous.farah said...

baiiiii..ko saje jer. tak nak resepi. nak jeruk terus.hahahah

.::WaNiE::. said...

huhu

masam mcm nak hilang telinga??

jap nak bayangkan hahaha

zack_blossom said...

ai..dh follow ur blog..if interested, leh follow blog sy gk...thanx...=)

SheLLy said...

dpt imagine cmne masam smpi terangkat telinga...dehh

Bai said...

f.f : alamak balik nak makan cepat2!! hahahaha.

Bai said...

WaNiE : dapat tak imaginasi itu? pergh ayat aku :D

Bai said...

zack_blossom : thanks...ok nanti i jenguk2 eah :D

Bai said...

SheLLy : slurrrrrp!!!! :D

xalimx said...

bai, esok aku bawak mempelam seplastik...ada laa dlm 6-7 biji

~AmyLiana8886~ said...

sangat best..mak amy pun suka buat nie..

Espresso Guy said...

Hoho... lagi masam lagi fav aku...

Bai said...

xalimx : boleh...ko bawa skali gula melaka k?

AmyLiana8886 : kan? org TRG eik mak amy?

Espresso Guy : wahhh jarang lelaki suka jeruk

xalimx said...

gula melaka? mana aku nak cekau wei

Madi @ Aed said...

meleleh air liur..:p

Bai said...

xalimx: pasar malam ade...

Bai said...

Madi @ Aed : nah tidu pergi lap!! :P

Espresso Guy said...

Nie adik pompuan aku kt penang yg ajar... blame her... =p

kalau pi chowrasta nih, mau aku angkut rm50-100... hahaha

Bai said...

Espresso Guy : chowrasta tak masam sangat.

bukan aweks ajar ke?:P

Espresso Guy said...

hoho... tue tempat adik aku selalu angkut jeruk.. kalau nk pure masam kena buat sdiri laa...

dia x makan sgt masam2... aku je yg expert... yg masam2 semua dia tolak kt aku... =p