Wednesday, July 28, 2010

Gambar di JB.

Day 1.

Berlepas dari KL ke JB. Keletak keletuk dalam pukul 9 pagi kot bergerak. Seramai 85 orang atlet dilepaskan berkiaran tanpa kasih sayang masa ni.

Ni separuh daripada atlet-atlet. Tengok atlet pakai tudung putih tu, sampai terjatuh tudung. Tu belum lawan lagi. Masa ni bacaan doa.

Time dah sampai. Check in.

Day 2.

Masa first game. Stokin busuk tu memang aku bawak ke mana-mana. Baru pengsan. Hahaha! Kasut mestilah pink. Kalau tak emo. Heh. Tak pakai pun kasut sponsor, sebab tak selesa.


Waktu bergedik sebelum bermula perlawanan itu perlu. Untuk buang perasaan gabra.


Bersama pasukan Sarawak. GS tu comel. Tak berlari pun. Takut kot aku rogol. Waka waka.


Kemenangan di pihak kami. Kami adalah juara kumpulan waktu itu. Aku punyalah suka, sms Iz dengan mr.boyfie cakap layak ke semifinal. Nasib baik aku tak post kat belog. Kalau tak malu. Rupanya baru quater. Jauh lagi perjalanan. Kitaorang akan bertemu Melaka. Dan seterusnya Ibu Pejabat (HQ).


Day 3.
Kemenangan adalah berpihak kepada Melaka :(. Sedih tu memang sedih. Aku macam tercengang je bila referee tiup wisel. Macam tak puas main.


Tapi takpe. Lepas je bersedih, pergi pasar tani, Larkin. Hahaha! Terus terubat. Nak-nak jumpa bontot ayam. Siapa kata aku dah kurus? Tengok muka la. Kebabom bukan?


Malam tu ada Gala Dinner. Semua atlit dikumpulkan. Paling best atlit dari Sabah dan Sarawak. Memang diaorang ni sporting habis. Siap dance sampai tak sedar diri.

Comel je dewan masa ni. Rasa nak buat besday party.


Bila puas melihat Micheal Jackson tiruan. Ini lah kerja kitaorang. Keluar dari dewan. Hahaha.


Day 4.

Tak sempat pun pergi Singapore. Sebab ada benda yang tak dapat elakkan. Takpelah. Naik kali aku menjenguk Singapore.

Selepas sakan shopping cokelat.

Terima lah gambar gedik kami.

Oh jangan muntah. Heh.


Sesungguhnya kekalahan itu bukan kelemahan kitaorang. Kekalahan itu adalah kemenangan. Kemenangan di lain hari.


Netball tetap di hati.


LOVE.


.:. By .:.

4 comments:

.::WaNiE::. said...

sapa kata ko tak kurus

Bai said...

WaNiE : hahaha takde la pulak.

fabulous.farah said...

hehehe..cuba lagi lain kali..huhhu..entah nye..kurus la weiii

Bai said...

f.f : tula pasal. huhuhuhu nak kurus skit lagi :P