Tuesday, July 27, 2010

Dugaan-NYA-

Kadang-kadang kita susah nak tapis dugaan. Kita terfikir kenapa dugaan itu datang. Aku pun macam tu gak. Kena lah fikir apa nak buat kan? Jangan hanya nangis dan termenung.



Sampai bila pun aku rasa benda tu tak selesai.



Tadi waktu lunch, aku saje sms akak aku. Tiba-tiba nak tanya dia. Aku memang selalu sms dia tanya pendapat...



Kalau orang nak kahwin, mesti ada dugaan ke? Sebab orang (aku) dengar ramai yang ada dugaan. Ada gak yang smooth je.



Ewah tak ada angin beliung ribut taufan, aku tetiba tanya akak aku...



Dan dia menjawab...



Kadang-kadang dugaan tu datang dari Tuhan. Kalau mu (akulah. dia bahasakan diri aku mu :D), hadapi dengan tenang bersama ok. Orang (akak aku) pun ada dugaan sebelum nak kahwin. Mu ingat ni. Kadang-kadang susah, so hidup kekal lama bersama. Dan dugaan tu lain org lain caranya.



Dan aku pun tercengang...


Sejak bila akak aku pandai berceramah. Kagum. Lalu terharu.



Tak pasal aku mengalir air mata..hahaha! buat malu je. Aku memang sentimental!


p/s : tak ada kena mengena aku nak bertunang ke apa. tu persiapan mental nak kahwin. Kena tanya orang yang makan garam dulu ;)



.:. By .:.

7 comments:

Lady of Leisure said...

betul lain orang lain dugaannya.. sebab tu nak kawin kene bebetul bersedia.. insyaAllah everything will be ok.. :)

.::WaNiE::. said...

ala tacingnye

but its true what ur sister hav said

fabulous.farah said...

huhu..sangat la betul..orang biasa cakap yang indah2 jer. tapi banyak gak pahit. tapi yang pahit tu lah buat seronok..(seronok ke?) haha.

Bai said...

Lady : tu la. insyaAllah...mesti ada. kalau tak ada bukan nama manusia. hahaha

Bai said...

WaNiE : yerp....

Bai said...

f.f : seronok gak la. cerita balik pastu ketawa hehe. kan?

Bai said...

f.f : seronok gak la. cerita balik pastu ketawa hehe. kan?