Thursday, July 15, 2010

Kadang-kadang..

Ermmmm kadang-kadang kita perlu hidekan apa yang terbuku di hati. Walau sebesar kuman pun kita kena hide. Sebab ada benda yang privacy tak boleh share dari mana-mana pihak pun.



Walaupun orang cakap, tak elok pendam sorang-sorang. Tapi, biarlah untuk kebaikan. Bukan apa kita taknak bergaduh. Besar-besarkan isu yang kecik menjadi besarkan?



Tapi, orang suka cucuk kita. Suka jolok kita. Kalau kita fikir, orang jolok sarang lebah. Lebah tu mengamuk tak? Macam tu juga dengan kita. Kita tengah marah, tapi ada orang buat benda yang annoying. Rasa nak lempang laju-laju tak?



Mungkin kita boleh bersabar. Tapi, lama-lama?



Kalau kita jenis diam. Bukan bermakna kita bodoh. Bukan bermakna kita bendul sangat. Just kita tak nak bergaduh. Nak-nak kita bukan jenis macam tu. Maka kesabaran lah ubatnya.



Tapi, orang tak paham. Walau kita bengkak hati ke. Terasa ke. Still buat muka macam Tembok Besar China.



Lain pulak kalau kita buat salah sikit. Pasti kena tembak yang peluru tajam!



Jangan ingat diam tu tak ada isi. Jangan ingat diam tu bodoh bendul. Jangan ingat diam tu comey. Jangan ingat diam tu cantik. eh.



lupa nak taip apa dah :P



.:. By .:.

10 comments:

driedroses said...

DIAM ADALAH PINTAR!!

.::WaNiE::. said...

then write :p

SheLLy said...

lebey baik diam dr berkata-kata yg menyakitkan hati n perasaan...huhuh!!

Lady of Leisure said...

takpe2 kalau rasa tension, bawak2 bertenang k.. :)

xalimx said...

byk berkata2 kadang lebih byk buruk dari baiknya...lebih baik diam dari mengeluarkan sesuatu perkara yang boleh menyinggung sesetengah pihak.

Bai said...

driedroses : ye betul! :D

Bai said...

WaNiE : untill when? hahaha

Bai said...

SheLLy : tu la pasal!

Bai said...

Lady of Leisure : ok :). Tapi mood ok je. hahaha. bengkak je lebih :P

Bai said...

xalimx : yeah!!! talk more but nothing.