Friday, July 16, 2010

Himalaya yakin keberkesanannya!

Tajuk macam iklan kan? Yakin bebenar bunyinya :D. Ingat tak aku pernah mengadu ada problem T-zone? Selalu je jerawat naik tang dahi, dagu dan hidung. Selalunya hidung lah. Sampai hidung aku dah senget sebelah. Ok tipu.



Ada aku cerita pada entry yang lepas. Aku dah try Neem Face Pack. So sekarang dah dekat 3 bulan aku pakai. So far, sedap dan berkesan sekali! Alhamdullillah jerawat aku susah nak naik. So kulit aku dah mula terima Himalaya dan ngam ho wif Himalaya!


Inilah dia penyelamat muka aku. Siapa nak tahu lagi detail sila click : sini
Aku memang tak tinggal pakai, 2 kali seminggu. Sampai sekarang masih belum habis :). Jimat!



*pict google-ed*

Dan aku juga telah menggunakan Face Wash Gel : Oily skin. Nak hilangkan minyak kat muka aku ni. So, kuranglah jerawat naik. Jimat juga, sebab hanya pakai 2 kali sehari. Dan hanya guna secalit. Buih pun kurang. Orang cakap buih kurang tu yang elok. Sebab, tak banyak bahan kimia.



Sekarang aku teringin nak pakai Almond & Cucumber Peel-Off Mask. Supaya healthy dan muka seglowing Aishwarya Rai *tak pasal* hahaha!



Dan nak cuba Moisturising lotion, untuk kelembapan. Yang ini aku was-was sikit nak cuba. Bukan sebab tak yakin dengan product tapi, muka aku susah nak ngam dengan any moisturiser pon. Mesti lagi berminyak!




Sekarang, aku memang dah stop habis pakai Bio Essence. Cuma, aku pakai serum je. Itupun sebab sayang. So far serum tu tak mengganggu pun. So aku continue pakai serum Bio Essence.






Sharing is caring bersama;

.:. By .:.

6 comments:

SheLLy said...

babe...mois lotion tu better jgn pakai..kalo kulit berminyak lai la bertambah...nie yg org kata la..

fabulous.farah said...

serum kat muka fungsi nya ape? anti penuaan eh? sejak pregnant jerawat menyerang dengan kronik. husband aku guna jenama ni. rasa macam nak curi dia punya jer

Bai said...

SheLLy : bukan ko kata? hehehe. tp muka aku memang tak leh pakai mois2 ni. apa apa jenama pun.

Bai said...

f.f : yerp. untuk penuaan dan glowing :). aku kan dah tua..hahaha

apa kata ko share je. jimat beb.hehehe

.::WaNiE::. said...

hmmmmmmmmmm

semua tak pakaii

kekekkeke

Bai said...

WaNiE : ko takpe.dah tulus mulus kulitnya.hehehe