Tuesday, July 13, 2010

Tukar nama Byzura MJ kepada Byzura Jacob.

Byzura MJ tu bukan malam Jumaat ok? Dan bukan juga Micheal Jackson. Tu nama ayah aku. Aku buat singkat-singkat je. Senang.


Sekarang ramai orang suka nama, kat facebook ke mana-mana leh jumpa.



Contoh : Byzura MJ tetiba tukar kepada Byzura Jacob.



Sebab, Jacob nama pakwe aku. Aku sayang dia. Dia couple dengan aku sekarang. Dialah buat hati jantung aku. Wall penuh ko post, ko sayang dia. Ko keluar makan dengan dia, etc etc.



Tapi bila ko putus, cerai berai. Ko buang. Ko tukar nama pulak. Dah kenapa?



Aku bukan nak kutuk ke apa. Lantak ko lah kan nak bubuh nama apa. Ninja Turtle ke. Gajah Mati ke. Aku tak kisah. Tapi, tak bersyukur ke korang atas nama ayah sendiri? *kan dah tazkirah*


Aku pun ada ubah nama Baizura pada Byzura. Tapi, tak ada lah melampau bunyinya.



Renung-renungkanlah~


Letaklah nama ayah, pasti dia akan berbangga. Macam ayah aku, dia tengok aku letak nama MJ. Dia kata dia bangga aku letak nama MJ, walaupun singkatan. Sebab MJ tu glamer. Hahaha! *tak ada kena mengena langsung*.



Aku tak tuju kat siapa-siapa pun. Sorry kalau terasa. Mungkin tukar nama atas suka-suka kan?



.:. By .:.

8 comments:

Lynda said...

gajah mati..hhihihii

xalimx said...

Halim Aziz... kedua2 nya mempunyai maksud yang begitu besar dan tak terpikul oleh aku...so igt nak tukar jadi abd halim abd aziz coz aku hanya hamba..

Lady of Leisure said...

hheheheh harus kita berbangga ngan nama sendiri kan... nama anak ai wan arri dengan siti molly.. wakakakaka

Bai said...

Lynda : hehe. mesti ko ingat batu kapor :D.

Bai said...

xalimx: jangan tukar pada alim ros. hahaha. eh siapa ros? :P

Bai said...

Lady of Leisure : hahaha. mix mat saleh ok. hahahaha

fabulous.farah said...

hahaha..sebab tu lah aku malas bukak fb ni..ade jer rasa nak mengumpat. yang aku paling xtahan asal gaduh ngan bf jer tukar status single. pastu malam dah ok la kut. eh tukar lagi status. dah la hari2 gaduh. hari2 tukar status. giler apo!

Bai said...

f.f : kan??? kurang pahala :D.