Wednesday, July 14, 2010

Tips kurus dari By...

Lately ni memang ramai cakap aku dah kurus. Peha dah kecik sikit. Nak tahu apa rahsia. Ada gak yang cakap, aku kurus sebab ada masalah, atau strees kerja. Haih manusia. Banyak betul spekulasi. Semua tu tak betul..



So aku nak share serba sedikit kenapa aku kurus..



1. Tahan nafsu bila tengok orang bungkus nasi lemak. Nak-nak time malam. Elakkan.


2. Sila tutup hidung untuk tidak membau keenakan nasi lemak.


3. Jangan beli, walaupun time tu dah meleleh-leleh dah air liur. Tengok dan sila lap air liur yang merenjis itu.


4. Kalau tak tahan belilah.Kang kempunan. Hahaha.



Ha hambik. Sekali 2 bungkus beli! Tu makanan malam tu. Satu bungkus tak cukup.


Nasi lemak ni, lagi sedap dari nasi lemak padang sekolah Kampung Baru. Gerai dia bukak tepat pukull 8.00 malam. Kita datang, 7.45 malam dan order. Dia tak layan! Murah Hokeh! RM 1 sebungkus :D.




Ni bukan tips kurus. Ni namanya tips ternak lemak :P.








p/s : aku amalkan minum air mineral sejuk lepas habis training. No sugar. No bicarbonate. Kalau rasa nak pengsan baru aku ambil Twister Orange Juice. Ala petang-petang aku training netball, tu kurus. Lepas ni, sure peha aku besar balik. Sigh!




.:. By .:.

9 comments:

fabulous.farah said...

hahaha..keji betul tips kurus.=p

.::WaNiE::. said...

maka training la secara gigih

kekeke

xalimx said...

ko melantak ke mentekedarah ni?

Lady of Leisure said...

ni tips kurus ke tips suh makan nih heheheh

Bai said...

WaNiE : yes! hahahaha

Bai said...

f.f : hahaha!

Bai said...

f.f : hahaha!

Bai said...

xalimx: melantak. mentadarah lain. tu nanti aku tunjuk kat sini

Bai said...

LoL : hehehe. tips makan banyak :P