Wednesday, August 25, 2010

Dengdang perantau....

Bila nak dekat nak raya ni, lagi kemuncak perasaan nak balik kampung. Nak-nak puasa kali ni, aku belum balik berpuasa di kampung. Tak sabar rasanya. Tapi, kakak ajak teman dia ke Sarawak plak. Kalau jadi, nak tak nak aku kena ikut. Kang tak pasal kena kentut free. Hahaha.


Semalam after kerja aku kedebung tidur.. pukul 6.30 petang baru bangun. 6.45 petang baru start masak. Lagi syok masak last-last minit ni. Tak payah nak menunggu lama sambil bau lauk-lauk. Kang tak pasal kriok kriok perut.


Dan ini lah hasilnya. Masak bodoh-bodoh je. Asal kenyang.


Ni persiapan nak berbuka. Perasan adalah nak terkam air soya jagung dan terus makan. Hish anak dara nih! Tapi, hati....ermmm ingat kat makkk... makkk makkkkkk... nak kerabu pucuk paku bersama kerang!


Misi :) .


.:. By .:.

6 comments:

Lady of Leisure said...

lauk bodo dikatanya.. nampak sedap tau tak hehe

Madi @ Aed said...

even last min..tp sempat grg sayur,grg ikan,wat smbal sotong..

aku bab2 kt dapo ni slow sket..x terer mcm adik aku..huhu

fabulous.farah said...

cepat ko masak. aku pon suka soya jagung!

Bai said...

Lady : hahaha! kalau lauk cerdik lain :P

Bai said...

Madi : ko kena blaja. dah nak kahwin tu...hehehe. farah! sila ajar ayom!!

Bai said...

f.f : sonang jo. kalau lauk susah mau aku 1 jam gak duk dapo :D. Kan? soya jagung sedap!