Tuesday, September 7, 2010

Ada sesuatu nak share!

Wes!


Hari ini adalah hari last bekerja. Then, akan bercuti sampai 19 hb *dalam kurungan ingat bapak ko punya company?*. Kata mandatory cuti :D. Terima kasih company bagi cuti lama-lama.


Sangat tak sabar nak balik kampung tengok rumah kecil tiang seribu itu, dah siap renovate. Kesian mak punggah barang sorang-sorang .


pict google-ed

Mungkin balik kampung nanti, kerja mengemas rumah sudah menanti. Sebab, mak sudah dua hari call.. "baliklah baliklah..kemas rumah ni". For sure aku kena mop, angkat ini itu. Takpe mak demi mak! Janji dapat minum segelas dua


Tapi, kakak pulak nak balik esok. Nak shopping lagi katanya. Haih! Wa dah tak sabar ni woittt! Boleh tak wa bawa angkut semua anak lu, pastu esok lu naik bas sesorang esok, boleh? Hehehe.


*************************


Dan ini pula, nak cerita pasal Marcos (atas permintaan, aku diminta merahsiakan identiti Marcos sebenar).


Sebenarnya, Marcos inilah banyak tolong aku dalam DIY card dan doorgift tag. Terima kasih, Marcos! Hasil tangan anda sangat memuaskan hati semua pihak. *tepuk!!!! wuuuhuuuu!*


Mula-mula nak design card dan tag dengan corak bunga-bunga je. Tapi bila tengok projeck-projek DIY Mat Salleh, so aku nak tukar lain sikit.


So, dapat idea dengan menyuruh si Marcos ni melukis gambar aku dan dia.

Jadi tak? Ngeh ngeh ngeh. Aku tukarkan reaksi muka aku kelihatan sengeh gedik sikit. Dan, aku pekatkan lagi line-line garisan itu. Takpekan Marcos?



Pada mulanya, nak buat E-invitation card, tetapi plan telah berubah. Tak jadi nak buat E-invitation card.. Tapi, InsyaAllah jadi doorgift tag.






Tada! Hasil last dari kesenian diri sendiri.



Semoga tuhan permudahkan segala urusan. InsyaAllah amin.

.:. By .:.

13 comments:

twinkle twinkle said...

lawa die lukis :D

Lynda said...

comel.nak satu

Bai said...

twinkle2 : owh sy berpuas hati ;)

Bai said...

Lynda : sila datang :P.

littlehumblelynn said...

bai

wah tahniah........bila nak langsung?

Marcos said...

kenapakah mimik muka awek itu jadi begitu?? laen benar dari ape yang gua lukis.. T___T

Bai said...

littlehumblelynn : terima kasih :). Tunggu hiks! :P

Bai said...

Marcos : supaya kelihatan gediks. hehehe. sorry. aku dah try bibir yang ko lukis tu. tapi bila print dia kelihatan sedih. so aku sengehkan dia.

kaljis aka onggon said...

Assalamualaikum.. Di kesempatan ini, saya Kaljis aka Khairul Onggon dari hati yang tulus ikhlas ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin. Selamat beraya dan selamat bercuti ;)

Xora said...

saya suka. comel sangat!

Bai said...

kaljis : selamat hari raya to u 2! :)


Xora : =D. Terima kasih.

Lady of Leisure said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
:)

Bai said...

Lady : selamat hari raya Lady, maaf zahir batin ;)