Thursday, September 2, 2010

Restoran Seri Melayu, Jalan Conlay

Hoh! Pagi-pagi dah sembut pasal makanan kan? Keji sungguh By ni! Tapi, for me tak lalu tengok makanan pagi-pagi ni. Semalam pun melantak bagai nak gila jugak, sampai pedih-pedih anak tekak. Adakah disebabkan lemon semalam sangat masam???


Oh itu cerita semalam. Restoran Seri Melayu ni, cerita hari Selasa lepas :D. Gila melampau perempuan ni nak cerita pasal hari Selasa, tapi dia masukkan cerita semalam sekali :D *geleng-geleng kepala*.


Selasa lepas, BIL ajak pergi Restoran Seri Melayu, yang terletak di Jalan Conlay. Mulanya, nak pergi mengedet.. Dah diskus nak makan kenny rogers. So cancell!!! Family adalah diutamakan. ngeh ngeh ngeh. Then aku ajak mr.boyfie ikut..


Dah lama tak pergi sini, last sekali masa sambut hari ibu (second sem degree kot?). Eh lupa plak nak taip apa. Jom layan makanan!

Masa ni nafsu adalah teruja pada nasi minyak. So ambil sedikit je, adalah 2 sudu je kot. Lain semua lauk.


Sup faberet Nina. Memang tiap kali dia datang Restoran ni, mesti dia ambil sup.


Yang ni lauk pauk yang aku melantak! Banyak tak? Hahaha. Seton seton. Nak ambil petai, tapi bulan puasa adalah dilarang makan petai. Nom nom nom. Nanti mulut berbau di esok harinya.


Hah! Kupanggggggg!!!

Rojak buah. 2 kali tambah. Pastu cilok mr.boyfienya lak. Ambil nenas je :D.


Bubur pulut hitam, kegemaran!

Dan last! Tuan punya belog nak inteperemmmm... Oit puasa pun pipi ada tenbam ka?


Oh untuk bulan Ramadhan, RM 70 ++ seorang. Budak kecik RM 40++. Rasanya, ada diskaun.


Sekian, cerita berbuka di Restoran Seri Melayu, Jalan Conlay;
.:. By .:.

4 comments:

Madi @ Aed said...

aku pong suke bubur pulut itang..sedapnye..lama x makan

Bai said...

Madi : kan? kalo makan ngan aiskrim...sedapnya!

fabulous.farah said...

haha..sama. kalo g buffet memang akan menyerang lauk. mcm rugi jer makan nasi=p

Bai said...

f.f : ahh ah. tapi aku amik sikit je la untuk alas perut yang nipis ini. hahaha