Sunday, October 17, 2010

The making of...101010

Tarik nafas lega kerna aku tak apa-apa..harap semua ini membantu huuuuu (lagu hujan), alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar on 10.10.10..


Walaupun ada kelam-kabut sedikit untuk menge-cop-kan Tok Imam. Tapi, akhirnya Tok Imam sebulat suara hendak datang untuk menghadiri dan tak langsung mengetuai pada majlis tersebut.


Alhamdulillah. Tengah-tengah malam duduk fikir siapa nak bacakan doa selamat. Ye la 10.10.10 tu kan ramai orang kahwin. Aku dan dan pula buat majlis pertunangan. Apa ko ingat ko setaraf DR. SMS By? =P.


Pada malam harinya, barulah kelam kabut. Nak buat pelaminnya. Last dekor untuk hantaran. Semuanya malam sebelum kejadian. Pukul 1 pagi gak la dapat tidur. Pastu gelabah cari timun, takut mata lebam macam panda! Last-last sapu aloevera je...Jadilah , asalkan dapat cover mata yang dah lebam ni.


Orang yang bertungkus lumus pada malam tersebut adalah Kakak, BIL dan jiran. Mak cik saudara juga ada yang datang awal. Kakak dan BIL adalah ditugaskan untuk menjadi pengomen untuk decoration aku. Dan jiran dah start untuk potong bahan makanan yang hendak dimasak pada keesokannya.


Kata orang aku darah manis kan? Selambe aku keluar beli pucuk paku bagai.. Hahaha. Tapi aku tak drive la.. Aku duk sebelah rehat...Dengan petir samba menyambar nya.. Last-last kena marah..kena duduk rumah, nanti hilang seri. Hiks!


Ok ingat tak mini pelamin anganku tu? Aku tak ambil vendor mana-mana. Just semuanya sendiri... Tapi, vendor ni baik hati pada malam tersebut. Dia sanggup memerah peluh untuk dekor mini pelamin aku. Nak tahu siapa?








Oh dialah kakak gemok aku. Tengok! Siap sukarela nak memaku sana sini. Terima kasih Kak Ani. Dia tegas tapi, dia sangat baik ;). *puji ada makna sebenarnya,nak minta tolong masa majlis kahwin pula hahaha*


Inilah hasilnya.. Sama tak dengan dekor yang aku lukis tu? *clap-clap* Nampak biasa-biasa saja. Itulah yang aku idamkan. Nampak atas almari tu kosong? OK tengok gambar last nanti. Mak tambah sesuatu.. Me kacih mak *sayang mak*.


Dah udah. Budak dua orang ni tak sabar nak gayakan baju-baju mereka. Sebenarnya saja nak tengok kaler peach ni masuk tak dengan mini pelamin aku ni.



Dan ini baju aku. Malas nak pakai. Just letak ke atas pangku.


Over tak? Siap ambil cincin umi diaorang (read- kak ani) !


Dan ini, tetiba datang baring baik punya! Abah (read-BIL) dah risau, "Ko dekk nanti jadi nyah siap ko". Hahaha!


Test 1 2 3. Just sedap mata aku memandang, aku dah cukup puas =D.



Dan last...






















Akhirnya, pakai jugakkkkkk! Tak tahan mak nyah tengok duaorang tu bergaya atas mini pelamin wa ni... Tetiba syok sendiri (read-berangan). Hahaha!





.:. By .:.

10 comments:

littlehumblelynn said...

laaaaaaaaaa.....nape gambar tuh......??marah..marah..nak tgk gambar dia!!heheheh..

Bai said...

Kak Lynn : hahaha. tu gambar test tak pakai tudung. hiks.

harzharun said...

nak pic baju secara close up plez!!

Pu3seroja said...

cntik nyer baju tunang awk..
jahit sndiri ke tempah tu
atau butik pngntin punye
brkenan pulak... =)

Bai said...

harzharun : akan menyusul..hihi.

Bai said...

Pu3seroja : baju tu ready made.. ;)

mrs.spicy said...

nak lagi! nak lagi! cantik baju wpon readymade

Bai said...

mrs.spicy : hehehe sabau k!

Nurulhuda|Adlie said...

baju bai santek, ai likeeee!!

Bai said...

Nurulhuda|Adlie: me kasih Huda ;D