Friday, October 22, 2010

Sabah : Day 2.

Dipetik dari komen entry lepas.

Alfian said...
ketam kulit lembut jangan lupaa naa! hahaha


Ok lupa pula nak masukkan picture makanan fav lagi satu kat Silut tu. Bukan setakat siput je. Tapi rasa ketam ni pun tak boleh lupa!


Seumur hidup aku tak pernah rasa ketam goreng tepung yang sebegini rapuh (boleh kunyah semuanya termasuk kulit). Makanan first yang habis dipelahap oleh kami tanpa meninggal satu pun sisa kecuali pinggan ^__^.



Lets start. 13 Oktober 2010. Plan kami adalah pergi menyahut seruan pulau. Pada mulanya, hari tidak begitu menyakinkan(hujan) dan kami bersiap untuk ke kaki gunung. Tapi, jodoh kami memang dengan pulau. Ke pulau juga akhirnya!!

So lucky, penginapan tidaklah jauh sangat dengan jeti. Di sini semua package ada. Kita je kena tahu pilih mana. Tak silap RM 40+ (siap barang snorkeling) untuk ke 2 pulau (Mamutik dan Manukan).



Permandangan dari jeti. Dari jauh dah dapat lihat pulau... Yuhuuu!!


Masa memula naik bot je la boleh snap gambar... Lepastu camera simpan elok-elok dalam beg. Kalau tak, mahu tercampak ke dasar laut. Siapa nak kuruskan badan, kecilkan bontot adalah sangat dialukan untuk naik bot ni. Melantun-lantun tahu? Pengalaman ni sangat best!!


Mamutik Island. Cantik tak? Oh sangat lawa untuk buat photoshoot. Nak nak photoshoot kahwin. Verangan!!!


Bercanda di pasiran pantai. Snok kejap nampak gamat pastu naik. Sebab, ombak besar -__-".


Ini kerja aku seorang Lesbo. Hahaha. Hati-hati!!



Kalau rumah aku dekat aku dah bawa balik kau!! Comeykan?



Then, seterusnya kami pergi ke Manukan Island. Ohhh pemandangan sini juga cantik!!! Bilamana saya mengutarakan kepada Iz, jika kahwin di sini pasti cantik.. dan pasang scalop putih... Ho mai ho mai.. Maafya. Orang nak kahwin mungkin macam ni lah. Semua tempat kalau boleh dia nak buat :P.


Di sini tempat fav. Tak habis-habis aku bisik kat wak Ajim, u kalau bersanding kan sini cantikkan? Hahaha. Biar dia dengar sampai muntah. Hahaha.


Aksi bebas. Sebenarnya aku tak paham makhluk kat atas ni buat apa. Nak nak makhluk yang baju merah tu. Macam nak berak pun ada.


Ohhhhhhh!! Tiap kali gambar kaki ko nak cacat, nape By??


Thanks to Abang Pian!! So kiut tau waktu titi paip kat longkang kat Maybank tu!! Hihihi. Lagi gambar makhluk baju merah berkepala besar, badan playwood -__-"


Model quicksilver cap gombak -_-"

Hadoi hadoi buat 1000 kalinya jatuh cinta dengan alunan gamelan. Pls pls mak,ayah, abg Rashid dan Kak Ani. Uya(aku) nak gamelan nanti!!! Please!!!


Sesudah berjalan di pulau. Lepak sekejap di jeti.


Lepas tu dengan bau masam pergi karokkk beb!! Amacam ada bran nak lawan wa?? *usap-usap dagu*



Karambunai? Oh pasti ada yang ternanti entry Karambunai kan? Lepas ni ok!!!

.:. By .:.

8 comments:

driedroses said...

gua model quicksilver plus size T______T

Bai said...

driedroses : comel wat?

twinkle twinkle said...

waaa seronok nyaa :D

Bai said...

twinkle twinkle : Sabah best!! hihi

Lady of Leisure said...

cantiknya pantai... air jernih tak?

Bai said...

Lady of Leisure: jernih! tapi saya pergi tu laut bergelora. tskkk. kalau tak lagi jernih.

Mimis said...

Snorkeling tu sape2 pun boleh yer? bukan ke org yg ada lesen je leh snorkeling? hmmm.. x sure laa

Bai said...

Mimis : boleh... yang tak boleh tu diving mimis.. kena ada lesen..