Tuesday, November 9, 2010

Bukit Tinggi, Pahang

Terima kasih kepada blogger yang memberi pendapat dekat entry ini. Kompius antara Bali atau Krabi. Orang cakap Krabi best. Kejap orang cakap Bali lagi best. Kejap orang cakap Krabi. Eh. Jangan cakap Gold Coast pula..tu mungkin 5-10 tahun lagi aku pergi =D.


Ok sambung. Last weekend punya aktiviti. Mula-mula nak pergi berkelah. Last-last berkelah kedaung =P. Mana tak nya dah naik Bukit Tinggi. Haruslah berjalan ke atas. Dah alang-alang naik kan? Aku pun tak pernah sekalipun jejak kaki ke sana. Kesian~


Dan dengan itu, dah alang-alang naik, maka alang-alang juga duit aku kopak. Kena pau! ^__^.


Untuk dewasa : RM 18
Untuk kanak-kanak : RM 8


Dapat jalan-jalan di Colmar Tropical (Japanese Village, Botinical Garden). Taman Arnab tak pergi. Kalau masuk ke Taman Arnab : RM 3 per head.


OK sambung lagi. 1st kitaorang pergi ke Japanese Village.


Iklan : Kakak gemuk saya dah kurus sikit ha? Menaiki lori/bas, ke Japanese Village. Gerun! Sebabnya bukit tinggi!

Ini orang sakit. Demam. Mak yang senantiasa suka kepada bunga-bungaan.

Di taman Japanese Village.

Kat sini. Boleh pakai kimono tu dengan beharga RM 2o sekali pakai untuk bergambar.


Di jalan ke arah SPA. Nampak tepi tu, orang cina pakai baju kimono. Dia sediakan teh.

Di sekitar Japanese Village.


Lepas penat berjalan di Japanese, menuju ke Botanical Garden.

Bunga Daisy!! Susah nak cari sini kan? Kalau buat centerpiece memang cantik!! like seribukali.

Suci. Eh Adli. Panggil saya Adli tau!! Seronok dia dapat jalan-jalan.

Dan last ke taman ala-ala di obersea. Dalam tu ada hotel. Tapi, kitaorang tak menginaplah. Terus balik ke rumah sebab dekat je :).


P/s : ampun di atas kualiti gambar yang tak membanggakan.


.:. By .:.

4 comments:

Kasut Pink said...

2,3 tahun lps pegi msk 15 hengget skrg da jd 18... Pernah berangan nak ketik2 gambar pre-wedding kat cnie...hohoho

Bai said...

Kasut Pink : mahal! kan?

ketik2 gambar memang cantik! sila2 =D

.::WaNiE::. said...

By

japanese garden tu cantik takkkk

Bai said...

.::WaNiE::. : Biasak je!! tskk..