Thursday, December 9, 2010

Cara pakai Zam Zam Oil.

Ingat entry ini?

Ni ada sedikit info nak share.


Dibeli di : Kedai runcit mamak. Aku rasa minyak ni ada dijual kat kedai India.. Mydin pun ada.


Cara- cara pakai (ni atas kajian/cara aku sendiri =D)


1. Mandi dan bersihkan rambut. Just cuci rambut dengan letak syampu dengan kadar sedikit. Tak payah nak conditioner bagai ok.


2. Dah mandi, bilas dan biarkan rambut sampai kering.


3. Dah kering, letakkan minyak ke seluruh rambut dan ratakan dengan menggunakan jari jemari. Kalau aku, suka pakai time nak tidur.


4. Dah sapu rata, balut rambut dengan tuala kecil dan tidur. Pagi waktu subuh time nak pergi kerja, aku mandi dan syampu siap conditioner bagai.


Bukan rambut je jadi cepat panjang. Rambut jadi lembut dan jadi hitam legam kadang-kadang.


Eh dah lama tak belai rambut. Terasa nak pakai, balik ni. Boleh jadi theraphy tau, sebab minyak ni bau bunga! =D


So far bagi aku minyak ni mujarab.

Selamat mencuba!

.:. By .:.

18 comments:

Madi @ Aed said...

teringat mase kcik2..mak aku mmg pakaikan aku minyak ni..lekat baunye kt bantal..hee

C!kpuanmuda® said...

busuk ar bau minyak ni by..

Byzura Mj (By) said...

Madi @ Aed : memang melekat! Tu pasal aku balut kepala ngan tuala kecik. hehehe

Byzura Mj (By) said...

C!kpuanmuda®: kadang2 bosan gak. Tapi bila aku stress aku pakai. Ntah rasa nyaman pulak. hahaha. keji

kasihredha said...

nenek akak dulu selalu pakai minyak ni...dah agak lupa baunya, tapi baunya menusuk kalbu jugakan.

mrs.spicy said...

alamak..along dah ckp..kiteorang adik beradik mmg pakai sebab mase kecik semua rambut sikit n tak hitam..tp bg ak busuk lah..mase kecik2 redha jer pakai.huhu

Byzura Mj (By) said...

kasihredha : sangat! hahahaha

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy : hahaha tak silap ko dah cakap kat entry lepas :P. hihihi...

dulu aku pakai tahi minyak. aku rasa tahi minyak lagi busuk..huhuhu. beleming kata ore kelate kan?

sznsasha said...

awak pakai ni tiap malam atau seminggu sekali? awak boleh tengok perbezaan nye?

Byzura Mj (By) said...

sznsasha : at least 2 minggu sekali..

perbezaan? saya pakai tudung.. hihihi. nak tengok meh jumpa. hihihi

syazana said...

ohh macam tuu. eh takpe lah lagipun saye dari Brunei. hehe. terimakasih dgn info awak dah bagi ye. ^_^

Byzura Mj (By) said...

syazana : sama2 :)

zafiza_zahir said...

minyak ni boleh lebatkan rambut x?

Sara Hazel said...

tumpang tnye, macam mana nak cuci minyak ni dari rambut ye? bila pakai syampu banyak2 pun rambut still berminyak

Byzura Mj (By) said...

zafiza_zahir: boleh!


Sara Hazel : selalunya saya perap waktu malam atau pergi kerja. Balik saya syampu dan keringkan dahulu..keringkan betul2. selalu kalau keringkan betul2 tak berminyak.

Maryam anajat said...

xsaba nk tggu rambut lebat panjang..ase nk buh minyak ni sebotol trus kt kpala... >___< cpt la panjang jgn gugur dh...

Anonymous said...

Buat jambang pon boleh kn

kebarero said...

kene pakai hari-hari ke untuk best result? xde side effet ke dari segi chemical reaction? for example :

(malam) guna syampu - zamzam oil - (pagi) syampu + conditioner - minyak zaitun/minyak rambut - (malam) syampu - zam zam oil ---------> (hari-hari)

please advise kengkawan....