Thursday, February 3, 2011

Night Market. Hat Yai, Thailand.

Salam, cewah. Habis tertunggak cerita kan? Nak tulis je orang ni panggil.. nak keluar lah apa lah. Kata cuti -_-". Last-last save je dalam draft.


Ok sambung. Bila malam hari, kakak ajak aku pergi pasar malam kat Hat Yai. Naik tuttut..RM 2.
Bila sampai je.. mak ai.. lagi banyak barang-barang perempuan! Bayangkan sampai tak tahu nak pilih yang mana. Rambang mata.


Sini tak adalah barang yang branded. Cuma biasa-biasa je...Banyak barang seperti kasut, baju, aksesori wanita, spender wanita pun ada. Hihihi. opssss~


Murah-murah. Kata penjual tu, kedai branded beli kat sini juga..tapi sampai kat sana packaging dan cop lain. Huhuhu. Mungkin ada betulnya juga kan? No komen =D.


Jom saksikan apa ada kat sana.

Kasut yang bermacam jenis. Kasut macam Ayu Raudah pakai masa bersanding pun ado.


Minah ni tak dijual ya. maap. hahaha


Beranika topi!


Aksesori!!



ok yang ni lelaki terpaksa tutup mata. Hahaha. Betul ni tak tipu.


Spender!! Hahaha murah-murah!! 5 helai rm 10 =D.


Baju!! Berjenis-jenis baju ada.



Lepas je jalan-jalan ke pasar malam. Kitaorang lepak kat gerai-gerai depan hotel. Sangat-sangat meriah. Macam-macam ada jual. Ada makanan, ada pakaian, ada jual handbag. Kalau malas nak berjalan. Jalan depan hotel pun dah cukup.


Ni salah satu gerai muslim. Jual nasi briayani, som tam dan ayam goreng.


Kat sana memang femes pulut mangga. Sepanjang jalan mesti nampak pulut mangga ni.


Dim sum kan? Sedappp.


Yang ni dia akan bakar dan letakkan sos thai. sedappp jugak!


.:. By .:.

2 comments:

aTy _faRed~ said...

waaa... !!! bestnye shopping..!! siyes... nak pergi.... :)

Byzura Mj (By) said...

aTy _faRed : jom!! hehehe