Tuesday, May 3, 2011

Threading and bleaching.

Last week, pergi la aku untuk threading kali kedua. First haritu, threading sebelum bertunang. So far puas hati dengan khidmat yang diberi dan dia buatpun cantik! So, pergi ke kedai yang sama dan decide untuk threading full face and neck.


Harga? RM 25. Habis semua bulu kat muka dia thread. Licin! Anak rambut pun habis dia tebas supaya kelihatan rapi. Terasa muka sehalus bayi. Muahahaha. Perasan!


Dah habis threading, aku try buat facial bleaching. Apa tu? Meh sini baca:


"Bleaching helps to eliminate these unwanted dark spots that gives you a boring look. Main factor is that there are complications in selecting the right one." Details>>

*website ni ada cara nak buat bleaching sendiri! Nak try la nanti. Kata orang kedai tu, bleaching ni buat sekali sebulan je.


Dalam 10 minit dia kurung aku kat dalam bilik. Lepas tu dia cuci dengan air...



Inilah muka yang telah di 'bleaching'-kan. * Iz jangan marah na.. wa sempat ambil gambar masa lu kluar. Wa bosan duk dalam tu! Hahaha. Oh ya Iz yang buat dulu bleaching ni. Dah alang-alang miss tu tanya, so aku buat sekali. :D



Agak- agak kalau korang jumpa korang lari tak? :P. Tapi kalau korang jumpa, bako je!


OK ini muka suci tanpa sebarang make up! Macam mature lak aku tengok...Eh lupa aku dah tua :D.

.:. By .:.

8 comments:

kasihredha said...

tentu kulit mnjadi halus dan bersih...best bangettt

lind said...

rasa berangin je kulit lepas tu kan? me tak berani buat la. apa jadi la nanti. skang muka byk bulu.. mmg jenis berbulu hehehe

Byzura Mj (By) said...

kasihredha : bersih belum lagi kak.. hehehe. masih ada sebab baru sekali wat..huhuhu

Byzura Mj (By) said...

lind : takde la plak. lembut ada :P hihihi.. buatla.. ok je tak sakit pun

fariza said...

kat mane buat eh?hehe..blh i cuba~

Byzura Mj (By) said...

fariza : kat bangsar. kat jalan telawi.. sebelah kk mart

Cik Una said...

lepas buat tu bulu tumbuh lg x?org kata kalau wat threading makin bulu tumbuh..hehe risau pulak..

Byzura Mj (By) said...

Cik Una: tumbuh tetap tumbuh..tapi lambat.. tak tumbuh lebat la.. ok je... hehehe macam kening tu kita jagalah..tumbuh selai kita buang sendiri. senang keje :D