Friday, July 1, 2011

Review my day : Bersanding @ Puncak Alam.

Ya ampun!!! Malas gila nak taip tau sehari dua ni tau. Keje pun malas.


Baiklah kita teruskan. *Tarik nafas pelahan-pelahan, pastu lepas.. ok sekali lagi.. pastu lepas dengan sebut HAAAAHHHHHHHH!*


28 Mei 2011 - Pagi-pagi buta dah bangun. Semangatlah katakan sebab nak jumpa wak, kawan-kawan rapat, kawan-kawan lama, keluarga. Seronok je rasa! Cuma gementar sikit sebab aku bukan tahu catwalk depan orang. Huahuahua.

Aku dekor sikit tempat guest book dengan meja pengantin. Betulkan mana patut. Lepas tu lekat gambar-gambar mana yang patut.


Mula-mula dah letak masa malam berinai. Tapi, mak tak kasi.. Katanya buat orang bomohkan haku dengan wak, tak ke haru. Mana lah tahu ada orang dengki ke kan??


Start je pukul 11 pagi orang dah start datang. Ramai!! Ramai yang naik tengok aku makeup! Tapi, mak cakap bawah lagi ramai. Tak sempat nak tengok kemeriahan itu. Aku kena duduk diam-diam dalam bilik T_T.


Gembira tau tengok kawan-kawan, saudara datang!


Ni dalam bilik dengan makcik aku. Dia sponsor hantaran. Thanks Acik!

Wak sampai lebih kurang pukul 2 petang. Memang dah plan lepas Zohor berarak. Kuakuiwakhensemharitu. Syyyh jangan bagitahu dia. Nanti dia kembang!

Cececece. Memalu konon. Padahal aku dah telek-telek di sebalik kipas tu nak tengok wakkkk!! Hahahaha. Tak senonoh pengantin main jeling-jeling tepi kipas.


Masa ni terasa macam.... ohhh ko suamiku???? Masa nikah pun aku cakap benda sama. Lempang aku skit!

Wak, wak ko rasa hape??


Dia cakap dia tenang sekarang.. tenang-tenang si Buaya. Hahahaha




Ok ni gamelan!! Aku suka bangat gamelan ni!! Nanti aku buat entry khas untuk gamelan dan kompang! Baru banyak entry aku. Huahuahua.








OK dah malas nak taip. Sekian. Babai!



7 comments:

Xora said...

suka gamelan! baju diorang match dgn warna tema majlis :D

Byzura Mj (By) said...

Xora : kan!!

thanks Xora for the contact! By memang puas hati, dah la on time! LOVE!!

cplud miera said...

wah thniah by.... ;) sory lmbt wish ur wedd. moga kalian berbahagia hingga ke syurga. amiiiin

mode: xprepare lg tuk wedd next yr!

Byzura Mj (By) said...

cplud miera : amin! thanks dear.


next year? dah boleh prepare sikit2 tu! gud luck k!

cplud miera said...

thanx by! ;) i try prepare slow2

LittleSunshine said...

by......cantik baju by//inikah yg ian buat tu..tengkolok dpt mn tu..kui2..

Byzura Mj (By) said...

LittleSunshine : yerp! dia buat... tengkolok by ada mention liza kat email!! check!! :P. nanti by review. tak sempat la