Tuesday, June 14, 2011

Review my day : The making of Mrs.Wak's day!

Yer benar! Aku banyak kumpulkan kekuatan untuk update review my day. Erm biasalah kadang-kadang ingatan kepada gambar yang hilang itu terlalu kuat. Kuat sangat. Sampai bila-bila pun tak hilang ingatan itu.


Nak-nak bila orang tanya. Mana gambar. Mana?? Sambil tersenyum aku jawab, gambar dah hilang.. Nanti kumpul dari orang lain, boleh kita tengok sama-sama. Itu je mampu aku jawab.


Haritu pun bila wak tengah tidur, air mata mengalir. Pastu wak gerak-gerak badan sikit, aku kesat airmata cepat-cepat. Konon tak nak dia tahu kan, tapi esoknya pergi cerita kat wak ^_^.


Ok start cerita di sebalik tabir pembikinan my day. Cewah! Macam besau nau bunyi!


Start sibuk hari Rabu sebelum kami dinikahkan di Masjid Klang (27 mei). Haritu, sibuklah siapkan lipat kotak doorgift, signage, bahan untuk dekor. Itulah sedikit impian aku. Nak dekor sikit untuk jadikan majlis ala taman. Taman moden klasik (takdelah taman mana). Boleh gitu?


Disebabkan tak mampu nak upah wedding planner, aku buatlah sendiri. Gigih! Janji puas hati.


Mak dan Uchu banyak tolong kalau bab-bab doorgift ni. Ni siapkan doorgift untuk budak-budak. Yang mana boleh setle, memang kitaorang setlekan dulu. Sebabnya takut tak sempat. Banyak agenda hari Jumaat tu (27 mei)


Masa ni bibik lak datang menolong buat bunga manggar daru gula-gula. Nak tengok? Ok sila tengok gambar di bawah.


Ini bentuk gula-gula yang nak diselitkan kat bunga manggar nanti!



Ni pula kerja bakal pengantin. Letak riben sikit kat pasu untuk dekor kat table! Rajin tak? :P


Ini juga adalah kerja bakal pengantin. Design sendiri signage!

Ni juga kerja bakal pengantin. Untuk dekor! Nantikan kemunculan gambar yang dah siap dekor ok! Pasti lumayan! *tetiba*

Ini adalah kerja kakak bakal pengantin. Bab-bab bilik memang dia suka. Just aku cakap aku nak yang simple taknak banyak bunga. Dan ini ini belum siap lagi! Takkanlah siapkan? Masih ada tilam Suci lagi kat atas katil tu. Hahaha.


So inilah sedikit hasil sebelum majlis. Next will update soon! See ya!


4 comments:

UyaRayza said...

meriahnye hehehehe

Byzura Mj (By) said...

UyaRayza : Nama uya ke? hehehe neway, thanks. Takdelah meriah mana.. alhamdulillah

littlehumblelynn said...

by

kak lin berkenan betul dgn doorgift tu..simple & sweet !!

mengamuk dgn anak bila dia koyakkan 1 kotak...isssssssshhh grrrrr...nasib baik tggl 1 lagik!!

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : hehehe. Thanks datang tau! Terkedu den!! Takot pun ade hahaha..

ok me kasih!