Friday, January 20, 2012

Lagi 4 hari! Have to decide...

Erm minggu depan, gynae dah cakap aku kena decide hospital mana nak bersalin.. But tengah kompius lagi... Hai lahhhh..

Susah nak decide sebab dengar pengalaman orang semua ada yang ok ada yang tidak.. Tapi sebenarnya ikut nasib la kan? WaAllahualam..Aku tak ada pengalaman lagi, so lagilah kena tahu itu dan ini.

Tapi selalu cakap kena tawakal..mana-mana tempat bersalin pun ada cabaran dan dugaan kan? Kita doa yang terbaik untuk kita.. insyaAllah..

Sekarang ni ada 3 list tempat bersalin dalam kepala ni.. satu UMRA dekat Shah Alam, Hospital Sungai Buluh dengan KPJ Shah Alam. Tapi, KPJ tu kalau kena operate...mak aiiii mahal!! Walaupun company hanya tampung 4k.. rasa nya banyak lagi kena tambah.. hurmmm.. Bukan kedekut duit. Bila fikir lepas ni ada baby, lagi kena pakai duit banyak kan??


Erm... cuti ni balik kampung bincang dengan mak.. Tapi kan kan kan.. tetiba macam aku prefer govement dengan swata.. mcm swasta memang layanan bagus tapi facilities banyak gak yang tak ada. Then gov plak facilities banyak tapi layanan pulak. Ada pro and cons sebenarnya.


Apa apa pun kita yang merancang, Allah yang tentukan kan?


5 comments:

♥ Elin ♥ said...

insyaAllah mana2 pun ok.Janji anak kite selamat :)

klu faktor selesa atau x tuh baik ketepikan jer..sebb nak bersalin nih bukan lama pun tadah jer ler telinga tuh.. ;p

elin doakan agar semuanya dipermudahkan.insyaAllah.

Anonymous said...

Assalam.

Saja singgah nak bagi pendapat.. :-)
kalau bab nak bersalin nie rasa dekat mana pon boleh jer.. Bak kata kawan saya " Ko beranak dekat mana pon, sakit ko sama gak" Ehehhe

So, motifnya.. xkesah la dekat mn2 hospital pon bergantung pada kemampuan kita..

Saya doakan semoga semuanya selamat yea.. :-)

Sekian.. :-)

PUAN SUE said...

Insyaallah mane2 pun boleh..sentiasa berdoa ok

littlehumblelynn said...

By,

umra pgkh awal2lah by.dorang suka czer for 1st baby.mcm2 alasan,plg common water beg kering.ramai yg dh terkena.

Apakata by g govt jer,mcm semi govt.UM specialist centre di ppum.

Mungkin lbh baik di situ :-D

aTy _faRed~ said...

pengalaman saye kat sg buloh gomen [mase DnC keguguran] sangat teruk..[mungkin bahagian saya]-asben tak ley masuk teman tengok bersalin
kat KPJ-kawan adik saye kene c-zer caj Rm11ribu...!!
kat UMRA-so far elok..cuma kalau ade kes die akan tolak ker gomen jugak..n yet tak mahal sangat pon c-zer atau normal kat sane..cume biase dengar..UMRA suker sangat cadang patient buat C-zer..hurrmm...