Thursday, February 9, 2012

Perubahan diri ini ketika mengandung.

Perubahan? Banyakkkkkkkk ok. So lucky kalau ada orang yang mengandung hanya perut sahaja besar. Huhuhuhu jeles ok!

ok kita start part by part. Hahahaha. Dari atas ke bawah. Lebih afdal giteww :P


1. Rambut.
So far kelihatan ok lagi...gugur adalah jarang sekarang.

2. Muka.
Ha ni tak payah nak cakap. Berubah habis! Dari hidung yang kembang terus giat menjadi kembang-sekembang bunga teratai :P. Apa kes nak samakan dengan bunga teratai kan? Aku nak gambarkan kembang sangat la tu. Hahaha. Selain kembang, ianya juga semakin berkilat dan berminyak T________T

Dan muka menjadi hitam macam sunburn. Hueeeeeee. Yang ni paling ketara nampak since nak dekat 8 bulan ni.

3. Leher.
Oh ini pun ada perubahan. Line-line dileher menjadi hitam macam ada daki T____T. Sedihhhh..Hope janganlah kekal.


4. Ketiak.
Punnnn hitammmm! yaks!


5. Dada.
fill in the black. huehuehuehue.


6. Perut.
Mestilah membesar.. ada line hitam di tengah-tengah tetapi tiada strechmark lagi! Weeeeeeee~


7.Tangan, punggung dan peha.
Ok fine! Terus membesar!


8. Kaki.
Besar gak.. macam kaki gajah!


Berat sekarang selepas diet mengikut panduan pakar adalah 65 kg (motif nak boldkan?) :D. Alhamdulillah. Moga jangan naik banyak next checkup.

Berat baby di kala ini = 1.5 kg


11 comments:

Liyana said...

hehehe... adat la tu peknen kan... nt hilang kot hitam2 tu... sy pulak asik gatal2 kat ketiak je, tergaruk2 tgh mlm, sbr yolaaa :(

Byzura Mj (By) said...

Liyana : hukhukhuk. mudahan hilang la. ada orang kekal T_T

PUAN SUE said...

tang ketiak tu kita same r..sedih jugk bile tgok..dulu ok je..

littlehumblelynn said...

By,

xper,nanti dpt bby comel.sumer complaint tuh akn kita adapt pelan2.yg ptg bby sihat,comel mcm mama dia.:-D

Dulu Gadis, Kini Mama said...

oh, syntom kita sama. datangnyer kehitaman2 di bhgn2 seperti yg disebut di atas. hehe

tapi jgn risau, mmg hilang. skrg, sudah berseri-seri seperti dulu!!

~AmyLiana86~ said...

semoga selamat semuanyer by..

Byzura Mj (By) said...

PUAN SUE : kan! malu ngan suami :D

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : macam mama dia? auuw malo I. hehehe. Tapi kalau anak lelaki by memang nak ikut muka By. biar sejuk.

Byzura Mj (By) said...

Dulu Gadis, Kini Mama : wahhhhhhh best kalau hilang! Kawan By ada yang kekal T__T

Byzura Mj (By) said...

~AmyLiana86~ : amin. Terima kasih amy..

Byzura Mj (By) said...

~AmyLiana86~ : amin. Terima kasih amy..