Ok kita ringkaskan. Takyah nak bebel panjang-panjang ya By! Barang yang digunakan adalah seperti di bawah.
Tepung kastard tu yang tesco sahaja :D. Bagi aku tepung kastard sama je rasa dia kalau dah masak. Lagipun nak guna hanyalah sedikit.
Resipi.
1. Kek gulung swiss roll. Tapi aku rasa kek gulung yang kedai kek jual lagi sedap la. Lagi padat. OK kek ni di potong slice by slice dah susun ke dalam bekas.
2. Panaskan butter dalam periuk dan masukkan susu ducth lady dalam 1 cawan dan susu cair 1 tin. Lepas tu masukkan tepung kastard 3 sudu besar. Masukkan gula. Macam aku masukkan air peach dalam tin tu. So dah maniskan? (manis buah giteww) Kacau sampai separa pekat. tuangkan ke dalam bekas yang telah disusun dengan swiss roll tadi. Biarkan sejuk.
3. Masak Jeli. masukkan air dalam 2 cawan dan masukkan jeli nona. kacau sampai sebati.
4. Susun buah peach di atas acuan tepung kastard tadi.
5. Last tuangkan jeli tadi di atasnya. Siap!
Resepi di ambil dari opismate. Sebelum ni ada buat tapi tak sehebat ini! Kalau nak sedapkan.. letak buah strawberry, blueberry... semua yang beri-beri lah. Hehehe. Lepas tu tak payah pakai kek gulung. Lagi mat salleh youuuuuuu! Macam style Jimmy :P
8 comments:
sedapnye..lapa plak.. hehe..
http://atieshaadriana.blogspot.com/2012/02/review-hantaran-for-him.html
hehe boleh cuba ni, sng je caranya :D
wah by smakin comel ni... seri ibu tu.. hee
sedapnya..triffle peach
mahu cube jgk!!!..tenkiu2
Cik Tqah : time makan pun kan? hehe
Liyana : sila sila! wah seri ibu giteww!
Qhaifa Nur : sejukkk tekak :P
PUAN SUE : sila sila! welcome! :)
Post a Comment