Thursday, March 1, 2012

Terus di-transfer ke hospital govement.

Salam,

Saje nak update progress sekarang. Now, dah kena transfer bersalin ke hospital kerajaan atas sebab-sebab tertentu. Nanti eah kalau selamat semuanya, aku cerita ok? Hekhekhekhek. Bukan nak kasi suprise tapi biarlah hal ini dipendamkan seketika. Mohon dimaafin :)


Mula-mula tu sebok duk cerita dah pilih gynae mana kan? Ha nah sekarang hamik! Maybe baby dalam perut ni suka dilahirkan di goverment. Hukhukhuk. Ok mama tawakal je sekarang baby. Walaupun orang cakap private adalah lagi bagus layanannya berbanding goverment.


Tapi, since aku dah duduk hospital kerajaan selama 3 hari haritu.. so far alhamdulillah. Layanan nya pun ok... lain benar apa yang aku alami dengan apa yang aku baca. Hurrmmm tak tahu lah kan? Tapi, aku tetap berdoa agar semuanya dipermudahkan.


Keadaan baby sekarang...adalah dalam keadaan baik. Alhamdulillah itu yang aku harapkan. Sekarang berat baby dah 2.28 kg maknanya dalam satu minggu berat baby meningkat sebanyak 500 gram! Bagus baby ni... Bila di kenang-kenang masalah yang aku alami kan...Ya Allah SubahanaAllah, aku rasa baby ni sangat survive...kadang-kadang aku menangis bila tahu progress baby. Semoga baby diberikan kesejahteraan yang sempurna.


Dah tak lama dah baby kita akan ketemu. Ntah-ntah minggu depan... Semoga baby kuat ok. Mama tetap menanti walaupun macam-macam kita dah hadapi ;(. 


3 comments:

CikNaa said...

edd bl ea by?
takpe la, GH pn ok..
yg penting 2,2 selamat ok..

Byzura Mj (By) said...

CikNaa: end of march/ early april.. tp now bila bila je :D

SuZiE said...

1st baby elok kat government.. 1st time kita xtau cmne kan.. dh 2nd time ok la sb dah ade xperience & dah tau nk handle cmne...
style aku masuk 36 dah selamat dah.. eheehh.. mcm 1st baby 36 dh selamat 1 opis gempar tetb jer... yg 2nd ni 37 dah selamat.... nway.. gud luck.. & jgn lupa ayat kursi ms sakit tu ye.. bc jgk... ;)