Monday, July 16, 2012

Masalah jerawat semasa dan selepas bersalin.

T________________T. Nak sedih dulu aci tak? Ye masalah jerawat lagi lagi dan lagi T________________T sedih lagi. *mintak lempang*


Aku kan ada masalah jerawat.. kalau dulu kat hidung.. sekarang dekat bawah dagu.. Dekat hidung dah tak ada. Sujud syukur di situ.. Since mengandung, sampailah sekarang ada je jerawat kat dagu ni.. Miss P lak datang bila habis darah nifas. Cepat kan? Orang cakap kalau miss P datang, cepatlah si Faris tu dapat adik....Sorry I memang subur (tangan di dada, mata ke atas). Hak hak hak hak *minta pelempang lagi*


Ok ok serius. Ye memang masalah betul dekat dagu ni...Dah tinggal parut hitam pulak tu. Sampaikan ada jiran tegur aku...ko sakit mulut ke? Sob sob sedih tau. Tu bukan sakit mulut makcik..tu akibat pregnant dulu..Kalau miss P datang tumbuhlah jerawat tu satu dua..Memang teruk kali ni tinggal parut kat dagu.



Aku ada terbaca info...kalau bahagian dagu ada masalah tertentu.. cer korang baca ni


Bagi jerawat dibahagian dagu pula,disebabkan masalah buah pinggang  atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu yang berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah. >> Sumber>>



T____T sedih versi gigi rongak :P.



Erm...nak kata jerawat tu banyak sangat tak ada lah...cuma kerap tumbuh di bahagia dagu...pastu parut jerawat masa preggy dulu masih ada.. sob sob sob..


Cer korang suggest nak pakai ape untuk hilangkan parut dan halau jerawat ni?






Si pemasalah;


By

7 comments:

S.n.Fariza said...

HUHUHU.
i pun jerawat timbul je sejak preggy ni.
:(

Cik Tqah said...

try vco.. bagus.. produk catalyst..ade gk untuk wanita.. hihi

SuZiE said...

alhamdulillah xnaik jerawat dah sejak sekian lama.. since ms blaja kat muadzam. yg tinggal ni cuma parut2 lama & lubang2 jer.. xtau la pakai ape.. tp aku sejak dari muadzam aku pakai bedak sejuk yg dlm botol kaca tu.. goncang2 pki b4 nk tdo/malam.. utk aku berkesan la...xtau org lain..

Byzura Mj (By) said...

S.n.Fariza: anak lelaki ke? By dulu teruk tak cam muka dolu2 hahaha. dengan hitam nya :D

Byzura Mj (By) said...

Cik Tqah : ade effect dekat susu tak kalau makan?

Byzura Mj (By) said...

Cik Tqah : oh itu oil eah? baru google ni :P

Byzura Mj (By) said...

SuZiE : aku ade try pakai..tapi gatal2 la..so aku pakai bedak sejuk yang org2 tua tu pakai je...tp lambat bkesan :(