Friday, March 8, 2013

First time buat dough pizza.

Ntah kenapa, hari tu balik kampung...terajin pula nak bakar membakar..Mula-mula plan nak buat butter cake je. Pastu ada pula idea nak buat pizza sendiri. Dah beli barang semua. Tetiba macam menyesal...kenapa aku rajin sangat hah? Hahahahaha.



Nak taknak buat je la sebab mak dah berzikir kat telinga ni ..dah lama tak makan makanan masakan aku katanya. 


Bukan apa. Tapi bila ada mak paham paham je la..memang muka mak je lah ke dapur. Hihihi. 


So zas terus pergi dapur..


Memula buat butter cake (gambar kat istagram dan facebook :P).



Lepas tu perap ayam nak bakar.


Dan akhir sekali pizza... Sambil buat pizza kita bakar kek. Hehehehe baru cepat siap kan? Rasakan! Hahaha. Berpeluh-peluh ok siapkan masakan. Maka terjadilah....







Ni pizza untuk kanak-kanak dan orang pantang cendawan (aku la tu)




Dan ini untuk orang tua. Eh orang pantang pun ade curi skit :P. Menjadi dough aku! Yeay! Lain kali boleh buat lagi. Nipis, rangup dannnnn sedap dikunyah! hihihihi puji diri sendiri la hoi. Siapa lagi nak puji.

Dan ini juga hasil tangan sendiri. Sos je mak buat. Sos mak memang superb!



Lain kali boleh buat lagi dan mantap kan lagi cewah!



Sekian dapur By :P.

+ By +

5 comments:

Wawa Yusoff said...

share la resepi dough..! kite selalu buat mcm x berape nak jadi :(

cik chinta said...

resepi?

Byzura Mj (By) said...

Wawa Yusoff : bleh! Nanti kita share eah!

cik chinta : next entry akan menyusul! ;)

Ainul said...

sedapnyer..share la resepi.nak try jgk :)

Byzura Mj (By) said...

Ainul : boleh nanti kita upkan entry resipi ok ;)