Wednesday, November 13, 2013

THOR 2 dan Highland Tower.

Dah lama rasanya tak tengok wayang. Last cerita AKU TERIMA NIKAHNYA bersama Adiputra. Last week, kebetulan cuti lama..balik kampung. Then, mak offer "kalau nak tengok wayang pergilah..Faris mak jaga". Apa lagi sengeh sampai ke telinga,kembang-kembang hidung. Next time bolehlah pergi honeymoon berdua :D.  *Jeling suami.


Faris pun dah besar, oklah kalau nak tinggal. Lagipun dia dah macam kurang breastfeed. Dia minum susu formula. Maybe ladang aku dah kurang susu. Huhuhuhu..Kalau kat rumah pun, Faris kadang-kadang minta botol. Dia akan tunjuk susu, air panas dan air biasa. Siap ajar ok! -__-".



Ok. Kitaorang pun apa lagi, mak dah bagi chance kan? Hihihihi. *Lari berpegangan tangan beli tiket :P.


Filem first, midnight bersama adalah filem THOR2. THOR1 frust tak dapat tengok wayang sebab masa tu pregnant ke tengah pantang.  Tak ingat. Kalau ngandung tu memang tak boleh tengok watak-watak pelik..takut kenan..:P. Tapi kalau.............



tengok Chris Hemsworth boleh :D. Kenan pun ai rela youuuuuuu. Hahahaha.


Best! Aku suka =D. Ada surprise ade adegan kelakar dannnn romantik. Hihihi. Loki? Hensem!! Wiwiwiwi. Tapi yang last tu Loki hidup balik? Macam ada sesuatu kannn! Pastilah ada THOR3. 


Untuk filem second..amik midnight juga =D. Pantang orang offer kemain ko lupe diri kan lebai? Hehehe. Tengok cerita Highland Tower. Support cerita melayu pula. Adil dan saksama bukan? 


Filem arahan Pierre Andre. Macam manalah idea dia boleh buat filem dokumentari Highland Tower ini kan? Terfikir juga sebelum ini, apa jadi bangunan itu...memang langsung tak pernah ambil tahu selepas runtuh tahun 1993. Tapi bila tengok cerita ini...ya Allah usang tempat sekeliling dan tiada penghuni. Dalam bangunan yang tinggal tu? Lagilaaaah..penuh dengan lukisan orang memuja.


Lakonan utama... adalah mamat ni...







Mikail Andre. Memula tengok tak tahu pun ini adik Pierre Andre. Hahaha. Phsyco gila muka mamat ini. Sesuai lah dengan watak dia. Rasa nak lempang pun ade, sebab dia obses sangat bila nampak benda ganjil masa diaorang buat rakaman. 


Thumbs up Pierre Andre!! Dan thumbs up juga kepada....




































Tuan punya blog, kerana berjaya tengok wayang. Muahaha. Kasi chance la nak interframe =P.



Ok bye!



+ By +

2 comments:

Cik Puan Rara said...

rara dah lama x tgk wayang.nk dekat 2 tahun.huaaaaaaaaaaa~

Byzura Mj (By) said...

Cik Puan Rara: Samalah... lama juga. kekadang macam gian tu datang kan? Memang ada kat astro boleh beli...tp tak sama feel dia.