Tuesday, April 14, 2009

Hargai Chenta Awak..

Pagi td sebelom opis hour, aku selak2 internet. Jumpe satu artikel kat Oh bulan. Tajuk :

Tiada Lelaki Mengurat Anda? - Panduan Cinta Untuk Wanita Adalah Jawapannya


hahaha! Aku rase tak yah la panduan2 ni..sebab ni normal. Pada pendapat aku la terletak pd individu sendiri sebenarnya..Aku juga mampu menjadi Dr.Love..hahaha..Kalo ade masalah aku sedia share pendapt..tapi aku takde la tere dlm bab ni..setakat pendapat saje (aku pun lingkup!).

Betol ke ade gurl yg tertanye-tanye..
mcm ni? mungkin...

Namun, bukan semua wanita menerima perhatian daripada lelaki. Ada juga yang sering kali tertanya-tanya, bila’lah aku nak dapat boyfried, bakal suami? Atau mungkin ayat sebegini, “Jeles betul tengok roommate aku sering keluar dating, aku gak yang terkurung dalam bilik sorang-sorang”.

Tapi bg aku tak yah la nak jeles sebab tuhan dah tetapkan seseorg itu untukmu..cewah!Best ape duk dlm bilik bace novel :P. Bg aku la..takyah nak tensen2 ke serabut kepala tak de peneman..Boring sebab tiade teman? Macam2 kite leh buat..spt bace novel (novel lagi?? dush!), jalan2, main futsal..If takde org kenal or tak geng, try je masuk geng mane2. Jangan rase terasing!


Kita seharus’nya membetul’kan persepsi mengenai cinta sejati, di’mana setiap insan akan mempunyai peluang untuk menerima atau menyemai cinta jikalau kena pada cara & tempat’nya. Sebagai contoh, andai kata selama ini anda tidak pernah kisah mengenai penampilan diri, apa kata ubah’kan sedikit pendirian anda & buat sesuatu agar anda kelihatan lebih menarik. Minta nasihat daripada rakan-rakan, jangan malu bertanya kerana mereka sudah tentu mempunyai pengalaman yang boleh di’kongsi bersama. Cara ini boleh membuat’kan anda lebih yakin serta tidak berasa malu kerana mereka sudah pun berjaya, maka anda tentu berjaya.

Ye.Aku percaye penampilan diri tu penting (tp aku g opis pon kdg2 tak pakai makeup.malas!) Tp memang betul penampilan tu buat kite yakin dan tidak malu untuk bergaul dengan org cantik sebab kite tau kite pun cantik..hehehe..Dalam kes ni aku ade dgr radio hot FM.Pengakuan jujur dr seorg kakak. Kakak tu die tak jage penampilan mase die kawin. Now die dah bercerai. Tapi aku agak teruja apabila kakak tu ckp sebenarnya salah die...Die tak salahkan suami die yang curang tu.Sebab?? die tau die tak jage penampilan. So skang die bangkit dan jage penampilan. Ramai jejaka nak kan die! WAuuuu!






Hargailah cinta awak?

Yup harus...tapi kalo kite yang hargai sorg2 cinta tu pun tak gune gak kalo laki tak hargaikan? Tapi kenapa wanita slalu disalahkan dlm hargai cinta? Erm bagi aku tak semua lelaki x menghargai cinta dan tidak semua perempuan tidak menghargai cinta.. Masing2 hendak melakukan yang terbaik. Tp ade gak segolongan mcm tu..kan kan kan?


Sebenarnya tanpa cinta tu bukan la sepi atau kesunyian..Kite boleh je ceriakan hidup ni..HIDUP TAK SEMESTINYA SEPI..Tapi kalo ade cinta kite jd syok sendiri..senyum sorg2 hahaha! betulkah?

hahaha!

Aku juga tertarik dengan kata2 ini...

“You get what you think about, whether wanted or unwanted. The Law of Attraction is neutral” - The Secret


Mencintaila seseorg dengan rasa ikhlas dan jujur dan trima la cinta itu dengan hati yang ikhlas, seikhlas die mencintai kita...


Cinta Jangan Kau Pergi - Sheila Majid

Kusadari
Kesalahan ini
Yang membuat segalanya gelap jadinya

Ooohh kasihku
Kuharap kau mau
Memaafkan
Menerima
Pengakuanku

Jangan kau diam lagi
Ku tak sanggup menahan
Bicaralah kau sayang
Jiwa ini tak tenang

Reff:
Cinta jangan kau pergi
Tinggalkan diriku sendiri
Cinta jangan kau lari
Apalah arti hidup ini
Tanpa cinta dan kasih sayang

Oh kasihku
Kuharap kau mau
Memaafkan
Menerima
Pengakuanku

Jangan kau diam lagi
Ku tak sanggup menahan
Bicaralah kau sayang
Jiwa ini tak tenang

Reff ..

Uhhh..uhh…

Cinta jangan kau pergi.. huu
Tinggalkan diriku sendiri
Cinta jangan kau lari
Apalah arti hidup ini
Tanpa cinta dan kasih sayang (2x)
SILA DENGAR CEPAT! BEST! tak de kena mengena ngan hidup atau pun mati ok!


p/s : Apehal kes cinta aku pilih?? gatal!


Cik By

8 comments:

MissY said...

Entry yg menarik!

MissY said...

Entry yang menarik!

Cik By said...

hahaha! ko suke eik cik KD :P

z@ti said...

KD suka la benda2 yg berkaitan ngan cinta ni..

MissY said...

Not all, but some.

Mur said...

perghh boleh bukak kompeni motivasi nih...aku jadik CEO.Hahahaha

Nurul said...

betul betul(ala2 upin n ipin)yes good thought. tapi apa2 pun jangan kita lebih kan cinta manusia dari Allah sudah la. kerana manusia(lelaki) adalah cheptaanNya. tiada cinta yg bole menandingi cintaNYA. amin..eceh cam ustazah pencen je aku ni....

Cik By said...

mur : hahaha..ko jd sect aku la :P

nurul : betul tu...ko memang ustazah pencen lagi bertauliah. ustazah yg suke bgosip..hahaha!