Wednesday, April 8, 2009

Laskar Pelangi The Movie


Laskar Pelangi..aku baru nonton smlm di laptopku...salah satu hasil tulisan karya Adrea Hirata (cite novel ok!) cite mengisahkan pendidikan tu penting pd semua org...walo kite susah mcm mane pon pendidikan tu penting...ade slot yg sedeh..gembira.....

Paling best..mase die (lentong kot name die) nak g skolah..terpaksa lalu kat jalan buaya melintas..bila buaya tu melintas die akan stop kejap. Pastu bila buaya tu dah blah die terus meneruskan pejalanan die..

Satu hari tu die wakilkan pertandingan kuiz untuk sekolah die..sampaije die kat jalan tu..buaya tu melintas..pastu boleh plak buaya tu benti..nganga kan mulut die (agaknya buaya tu nak imbangkan suhu badan kot..heheh) die dah lambat mase tu..tibe ade pakcik tu tolong...akhir nya die pergi gak wakilkan sekolah die...

Cikgu die cun..hehehe sejuk mate memandangla..


best..!

4 comments:

Lynda said...

aku suke lagu dia..cmnank dpt cd ni

ByZura said...

NTAH..aku download..hahaha!

Mur said...

bai aku nak copy !!!

ByZura said...

boleh je!! hehehehe